Home / Beauty / Haar

Je haarkleur kiezen? Dit moet je weten!

by the editorial team ,
Je haarkleur kiezen? Dit moet je weten!© google images

Je droomt van een ander kapsel en van een andere haarkleur? Wel, ga ervoor!

Summary
 1. · De goede keuze
 2. · Juiste make-up
 3. · Je haar kleuren: gebruiksaanwijzing
 4. · Ook deze celebs konden niet kiezen

Als je van ravenzwart naar platinablond wilt, is dat technisch misschien wel mogelijk, maar dan moet je wel zeker zijn en goed nadenken. Het is namelijk een radicale verandering en er is geen marge voor fouten. Lees snel verder en ontdek onze tips om je haar mooi te kleuren.

De goede keuze

Array

De juiste kleur is die kleur die in harmonie is met je persoonlijkheid, je huidtype en de kleur van je ogen.

 • Je hebt een bleke huid, heldere ogen en je eigen haarkleur is licht- of donkerblond. Voor een natuurlijke look kies je voor asblond of babyblond met lokken. Voor wat meer pit, kun je een intensere kleur nemen met kastanjebruine of andere warme accenten die zorgen voor een contrast tussen je teint en je haarkleur. Vermijd zeker goudkleurige tinten, ze zullen je er slechter doen uitzien.
 • Je hebt een matte teint, donkere ogen en je natuurlijke haarkleur is donker kastanjebruin of zwart. Voor een natuurlijke look kies je voor bruin of kastanjebruin of probeer je levendige kleuren zoals mahonie, bruinrood en chocolade. Deze kleuren zullen je natuurlijke haarkleur op een harmonieuze manier benadrukken en zorgen voor extra glans. Voor wat meer pit kun je gaan voor platinablond en spelen met het contrast tussen je teint en je haarkleur. Dit is vooral mooi bij kort haar. Vermijd zeker goudkleurig koper en oranjetinten, ze hebben een te zonnig effect.
 • Je hebt een rozige huid, bruine ogen en je natuurlijke haarkleur is licht kastanjebruin of mahonie. Voor een natuurlijke look ga je best voor een warme kastanjebruine kleur of een roodachtig koper. Deze kleuren verzachten je roze kaken. Voor wat meer pit voeg je aan je natuurlijke haarkleur een aantal heldere lokken (blond/goudkleurig) of zelfs donkere lokken (koperkleurig) toe. Vermijd zeker te gebleekt haar (asblond of platinablond) omdat het klasseloos is.
 • Je hebt de teint van een roodharige, heldere ogen en je natuurlijke haarkleur is blond/ros of koper/kastanjebruin. Voor een natuurlijke look blijf je best in de blondtinten (Venetiaans blond, goudkleurig, koperkleurig) en in de rostinten. Voor wat meer pit kun je gaan voor een aantal rode accenten. Ze lichten je gelaatskleur op. Vermijd zeker zwart: het verscherpt je gezicht en maakt je bleek.

Juiste make-up

Neem je een nieuwe haarkleur, dan moet je je make-up ook aanpassen.

 • Witblond: je gaat voor een bleke, lichtjes roze teint en fruitige lippen. Gebruik geen donkere foundation en rode lippenstift, ze doorbreken de harmonie.
 • Goudblond: ga voor een gebruinde, gezonde teint en roze/oranje lippen. Vermijd een te bleke teint en natuurlijke lippen, dat is te monochroom.
 • Donker kastanjebruin: een perzikkleurige teint met abrikoos- of koperkleurige lippen. De combinatie gebruinde teint, oranje blush en goudbruine lippen laat je beter achterwege, het staat je echt niet.
 • Ros en mahonie: een abrikooskleurige teint en een koperkleurige/goudbruine lippenstift. Vermijd een ivoorkleurige teint en rode lippen, dat zorgt voor een te groot contrast.
 • Zwart: ga voor een heldere teint en rode lippen. Geen roze teint en bleke lippen, dat is te flauw.

Je haar kleuren: gebruiksaanwijzing

 • Als je een radicale verandering wilt, kies dan voor een permanente haarkleuring die je bij de kapper laat zetten. Het is blijvend en toch ook weer niet. Wil je terug naar je natuurlijke haarkleur, dan is er maar één oplossing: een nieuwe afspraak maken bij je kapper. Hij kan je haar ontkleuren zonder het te hard te beschadigen.
 • Je wilt een zachte verandering in je tint. Kies dan voor een semi-permanente haarkleuring die ook wel bekend staat als de ton sur ton. Na 6 tot 8 weken vervaagt de kleuring.
 • Je hebt zin om je haarkleur voor de fun te veranderen of je wilt eventjes een flashy kapsel of gewoon je haarkleur eens opfrissen: een tijdelijke kleurshampoo is wat jij nodig hebt. Na 6 tot 8 wasbeurten vervaagt de kleuring.

Ook deze celebs konden niet kiezen

See also: Ook de celebs kunnen niet kiezen: blondine of brunette?
Blondine vs. brunette: welke look vind jij het mooist bij deze celebs?
Blondine vs. brunette: welke look vind jij het mooist bij deze celebs?
See album

Lees meer:
Hippe kapsels voor stijlvolle vrouwen
De mooiste halflange kapsels
​5 DIY haarmaskers voor stralende lokken

you might also like