Home / Mama / Baby

Kids Design Studio: workshops voor kids

by Jillian Pogmam ,
Kids Design Studio: workshops voor kids© De Kleine Ballon

Schoolvakanties zijn leuk voor de kinderen maar misschien weet jij niet altijd hoe je ze tijdens deze periode kan blijven bezighouden. Een erg leuke optie is Kids Design Studio, een workshopprogramma dat ervoor zorgt dat jouw kleintjes gegarandeerd plezier beleven tijdens de schoolvakanties!

De bedoeling van Kids Design Studio is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met design en technologie, waarbij duurzaamheid en recycling centraal staan. Op die manier kunnen kinderen al op vroege leeftijd bewust gemaakt worden van het maakproces van gebruiksvoorwerpen.

Kids Design Studio tijdens de kerstvakantie

Kids Design Studio is een workshopprogramma van het kinderevenementenbureau De Kleine Ballon die tijdens de schoolvakanties workshops organiseert in het Designcenter De Winkelhaak in Antwerpen. Tijdens de kerstvakantie worden twee workshops gegeven: in ontwerp je eigen slaapkamer kunnen de kids hun fantasie helemaal loslaten op dit ontwerpproject. Willen ze misschien een zwembad of ufolandingsbaan? Of liever een schattig poppenhuis?

Onder begeleiding van een ervaren architect kunnen kinderen aan de slag met honderden soorten behang, kleine meubels en raampjes om hun droomslaapkamer te ontwerpen. Indien jouw kleintje liever bezig is met kledij kan je hem of haar inschrijven voor de workshop ontwerp je eigen outfit. Perfect voor diegenen die graag hun eigen kleding willen ontwerpen, zo kunnen ze aan de slag met stoffen in alle kleuren van de regenboog, textielstiften, stempels en pailletten. De laatste dag is er een fotoshoot en een modeshow voor de ouders! De perfecte optie als je nog een activiteit zoekt voor de laatste week van de kerstvakantie.

Indien je graag wat vooruit plant, zijn er ook nog een heleboel workshops om uit te kiezen tijdens de krokus-, paas- of zomervakantie! Verwacht je aan workshops à la ontwerp je eigen speelgoed, kindermeubel of textiel. Onze favoriet? Ontwerp je eigen stad!

Array
© De Kleine Ballon
See album

Ontwerp je eigen stad

Hier kan je kind als kleine architect een grote stad ontwerpen, perfect voor diegenen die houden van bouwen, stapelen, knippen en plakken. In deze workshop worden maquettes gemaakt van het zelf ontworpen pretpark, hut, kasteel, zwembad, zwevende ufo, straat of dierentuin. Op het einde van de week wordt een heuse stad gemaakt van alle ontwerpen voor de ouders.

Alle informatie en het jaarprogramma kan je terugvinden op http://dekleineballon.be/evenementen/.

Jillian Pogmam
you might also like