Home / Beauty / Parfum

De feestdagen komen eraan - De beautyselectie van de redactie

by Jillian Pogmam ,
De feestdagen komen eraan - De beautyselectie van de redactie© Mad et Len

Het is ondertussen december en het wordt dus hoog tijd om een duik te nemen in de fantastische wereld van Kerstmis, vol zoetigheden en opbeurende warmte. Maar laat ons beginnen bij beauty, met producten die zo lekker ruiken dat ze ons doen smelten als we een paar dagen gaan cocoonen en ons de tijd gunnen om eens zacht onderuit te zakken.

Eerst een douche met producten die naar feest en zachte specerijen ruiken. Bij Philosophy, kan je kiezen voor douchegels zoals Christmas Cookie, Homemade Honey Bun of Granny Apple Pie. Het is eigenlijk ronduit decadent, want je krijgt zin om ervan te gaan eten!

Voor een vochtinbrengende maar lichte crème die snel in de huid dringt, gaat er niets boven Nuxe met hun 'Crème Prodigieuse'. De geur van oranjebloesem tovert deze ochtendroutine om tot een zalig moment.

Steek een kaars aan. We vallen direct voor Diptyque, Noisetier en Feu de Bois. Je vindt ze onder meer bij Cosmeticary - Auguste Ortsstraat 11B of bij Senteurs d’Ailleurs - Stefaniaplein 1A in Brussel. Misschien is hun nieuwe site al klaar.

De winkel heeft eveneens 'Mad et Len', die de kaars “Tabac d’Amsterdam” aanbieden. De naam is misleidend, want de geur is echt goddelijk.

Diptyque - Feu de bois © Diptyque
Diptyque - Feu de bois
See album
Array

Sluit af met een weinig parfum van je keuze - hier al enkele suggesties:

Bij l’Artisan Parfumeur, Skin on Skin werkt met dierlijke geuren door leer, irissen, whisky, saffraan en rozen te mengen: een warm parfum bij uitstek.
Wil je een lichtere geur, ga dan voor Séville à l’Aube, dat alle facetten van oranjebloesem toont. De toets lavendel erbij en een beetje jasmijn en bijenwas brengen een wonderlijk resultaat.

Bij Boucheron begin je al met een geweldige packaging die op het witte schitterende winterlicht is geïnspireerd. En liefhebsters van oosterse bloemen, jullie gaan echt verrukt zijn als we vertellen dat het eau de parfum een toets van mandarijn combineert met oranjebloesem, jasmijn en witte bloemen.

Burberry Body begint met schakeringen van perzik en absinth en eindigt met een mengeling van musk en rozen.
Maar misschien geef je wel de voorkeur aan het eau de parfum van Jimmy Choo dat talkachtig en zacht is. Een echte verwennerij waarmee je je wel elke dag wil besprenkelen.

We kunnen onmogelijk voorbijgaan aan de talenvolle Antwerpse ontwerper Dries Van Noten, die dit jaar zijn eerste parfum heeft uitgebracht, bedacht door de neus Frederic Malle. Stel je een oosters parfum voor, rijk aan amber, sandelolie, verfrist met citroen en bergamot. Visualisez un oriental riche en ambre, épices et santal, rafraichi par le citron et la bergamote.

Afsluiten doen we met de meest seizoensgebonden First - Edition Blanche die terugkomt bij Van Cleef & Arpels. Ondersneeuwde tonen en een gouden toets zorgen voor een subliem flacon. Je neus ontmoet eerst de bergamot en geniet vervolgens van witte rozen, jasmijn, vanille en witte musk.

En jij, welke geur draag jij het liefst om de winter te doorstaan?

Skin on Skin - l'Artisan Parfumeur © L'Artisan Parfumeur
Skin on Skin - l'Artisan Parfumeur
See album
Jillian Pogmam
you might also like