Home / Beauty / Make-up

Getest: 12 nieuwe cosmeticaproducten voor je gezicht en je haar

by Marlies de Pape ,
Getest: 12 nieuwe cosmeticaproducten voor je gezicht en je haar© Fanny Broissand

Om de producten te vinden die ons het best passen, hebben we onze meningen vergeleken!

Voor dit eerste panel hebben wij, de twee proefkonijnen, twaalf verschillende producten getest. We beginnen met onszelf voor te stellen:
Eerst juffrouw A, Italiaanse met bruine ogen. Ze heeft stijl, zeer donker haar en haar huid kleurt gemakkelijk rood. Ze is verslaafd aan make-up en volgt de voorschriften zeer strikt op. Ze brengt als de beste een perfect streepje eyeliner aan, dankzij haar ervaring als schminkster.

Het tweede proefkonijn is jouw toegewijde redactrice, juffrouw F, met zeer dik haar, je zou zelfs kunnen zeggen dat ik een ragebol heb, dat naar het rood neigt, bruine ogen en een gevoelige huid die gemakkelijk irriteert. Ik houd helemaal geen rekening met wachttijden, noch voor nagellak, noch als ik mijn haar verf, en amuseer me met de voorschriften niet op te volgen om te zien hoe multifunctioneel producten zijn.

Twee totaal verschillende karakters, dus bereid je voor op een interessante vergelijking.
We gaan over naar de tests, en dit zijn onze producten:

Clinique - Take The Day Off - Make-upreiniger

A - Super, goed vet en smeuïg, net wat je nodig hebt om de heel bestendige make-up te verwijderen die vandaag uitkomt. In dertig seconden is alles als bij toverkunst weg, en dat met een klein toefje. Economisch en doeltreffend!

F - Magisch! Een rijke textuur die over je huid glijdt. Ik breng graag een grote dosis aan voor een voedend effect, bijna als een masker. In een mum van tijd, veegt hij de meest hardnekkige make-up weg, en dat zonder die overal uit te wrijven. Ik ben fan!

Chanel - Les Beiges - Harmonies poudres belle mine

A - Het begint al goed met een heel aangename bloemengeur. De textuur is heel fijn en je krijgt een matte gloed, zonder dat je er uitziet als van karton. Ideaal om te gebruiken als dagelijks poeder, als je niet in de zon wilt liggen bruinen.

F - Om hem goed aan te brengen en een natuurlijk glowy resultaat te bereiken, heb ik de tips van juffrouw A gevolgd: ik begin met het beige poeder scheef aan te brengen, van het oor tot de mond en op de contour van het gezicht. Daarna breng ik de roze blush aan boven de jukbeenderen tot aan de slapen. Op het laatst breng ik het witte poeder aan op de T-zone (zie foto hieronder). De borstel is fantastisch waardoor je het poeder goed kan aanbrengen met een verfijnd resultaat. Je ziet niet dat je opgemaakt bent, wat uiteindelijk de bedoeling is: het zijn wij gewoon, maar dan in een verbeterde versie!

Chanel - Les Beiges Harmonie Poudres Belle Mine © Fanny Broissand
Chanel - Les Beiges Harmonie Poudres Belle Mine
See album

Roger & Gallet - Eau des bienfaits

A - Een heel aangename geur die aan propere was en citrusvruchten doet denken. "Crisp" zoals de Britten zouden zeggen. Je voelt niet onmiddellijk de hydraterende werking want de textuur is heel licht en kleeft niet, maar de weldaden zijn merkbaar na een regelmatig gebruik.

F - Mijn huid ruikt de hele dag lekker en fris. De geur is aanwezig, maar niet te sterk dus je kan daarna nog altijd je favoriete parfum aanbrengen, als je dat wenst.

Givenchy - Liner Couture

A - Ergens tussen een khôl en een gelliner. Ideaal om rechte lijnen mee te trekken, in de stijl van de jaren '60, maar niet zo geschikt voor smokey eyes, omdat hij goed houdt en niet wijkt.

F - Hoewel ik twee linkerhanden heb om een borsteltje vast te houden, werkt dit bij mij! Ik druk de heel fijne punt van de liner tegen mijn wimpers en trek langzaam een lijntje. Ik glijd niet uit, het is heel strak en nauwkeurig. Niet voor een rock-lijntje zoals Amy Winehouse, maar couture, echt couture, perfect als je je wilt transformeren in een dame van de jaren '60. Je kan hem ook gebruik in de plaats van een potlood aan de wimpers onderaan je oog. Sluitend resultaat!

Darphin - Ideal Ressource

A - Plastieken tube met schuine applicator. De textuur van dit product om je wallen te verbergen, zit ergens tussen een crème en een gel en is lichtjes gekleurd, maar toch transparant. Het is heel gemakkelijk aan te brengen en je krijgt een natuurlijk resultaat. Ik zou het in de frigo bewaren voor een fris effect. Een mooie ontdekking.

F - Ik ben aangenaam verrast door de hydraterende afwerking. Geen maskereffect, je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je poriën worden glad gemaakt zoals een blur. Er zit waarschijnlijk silicone bij de ingrediënten.

L'Oréal Professionnel - Beach Waves / Kérastase - VIP Laque

Beach Waves:
A - Ik heb een korte bob dus het zal moeilijk zijn om krullen in mijn haar te krijgen. Ik maak ze een beetje nat om te proberen. Daarna verstuif ik het product over mijn haar en op de wortels en ik wrijf het in met mijn hoofd naar beneden. Het ruikt naar de zee en vakantie. Ik wacht tot het droogt om het vonnis uit te spreken: een wilde look, met enkele krullen.

F - Ik doe de snelversie: verstuiven op droog haar voor een wazig artistiek effect. Heel mooi en dynamisch.

VIP Laque:
A - Een lak die volume geeft, net wat ik nodig heb voor mijn sluik haar. Ik ben misschien niet echt objectief want ik ben verliefd op Kérastase. Het geeft me een look van de jaren '40, een beetje zoals een warrige Gene Harlow dus ik ben er echt dol op! En zoals altijd, ruikt het zeer lekker en de verpakking is cool.

F - Ik heb al veel haar en krijg een haardos zoals Faye Dunaway: wild volume dat heel de dag blijft en je haar niet vet maakt of uitdroogt. Super!

Foto's - zonder het haar eerst te kappen, met Beach Waves, dan met VIP Laque:

K VIP Laque - Kérastase © Fanny Broissand
K VIP Laque - Kérastase
See album

Yves Rocher - Cherry oil lipstick

A - Goede verrassing. In het begin had ik de indruk dat de lippenstift niet goed hydrateerde en niet zoveel kleur toonde, maar eens je hem op hebt, merk je het tegenovergestelde. Je hebt volle lippen en de kleur, Cerise Noire, is redelijk intens, maar kan toch overdag gebruikt worden. Een evenwicht dat punten scoort.

F - Ik probeer de kleur, Marron Glacé, en merk dat de lippenstift een smeuïge balsem is. Een discrete kleur, bijna nude, die je dagelijks op kan doen, voor zij die er natuurlijk mooi uit willen zien.

Yves Rocher - Cherry oil lipstick © Fanny Broissand
Yves Rocher - Cherry oil lipstick
See album

Maria Galland - Cream Eye Shadow Rose

A - Dit product is heel geconcentreerd, dus je hebt er niet veel van nodig. Het resultaat is heel geslaagd en minder snoepjesroze dan je aanvankelijk zou denken. Gekleurd, maar toch delicaat, voor een jong bloemig meisje. De crème is heel zacht en droogt je ooglid niet uit, zonder vet te zijn.

F - Wat een textuur! Het lijkt wel slagroom. Ik heb een streepje aangebracht net boven de wimpers met een fijn, schuin borsteltje en daarna heb ik het uitgeveegd met een dikkere, ronde borstel. Een mooie kleur die je ogen in de kijker zet.

Maria Galland - Cream Eyeshadow © Fanny Broissand
Maria Galland - Cream Eyeshadow
See album

Clinique - Anti Blemish Gel

A - Door mijn gevoelige huid is dit product iets te sterk om aan te brengen op mijn hele gezicht, maar op een klein puistje dat gaat uitkomen, is het ideaal.

F - Een redmiddel dat ik altijd bij me heb om aan te brengen op uitkomende puistjes. Het product droogt de gemene indringers uit en na twee dagen, is het probleem opgelost.

L’Oréal - Color Riche - Le Crayon de Couleur

A - Ik trek een dikke lijn net boven de wimpers en smeer die met een borsteltje uit over mijn ooglid. Het potlood is discreter dan ik dacht, tussen grijs en blauw, waardoor je het toch dagelijks kan gebruiken. Ik zou het toch eerder voorbehouden voor een feestelijk avondje, niet voor een vergadering op maandagochtend.

F - Je kan het potlood natuurlijk gebruiken zodat de kleur het best uitkomt, maar ik heb het lijntje een beetje vervaagd. Ideaal voor een smokey eye met een speciaal effect. Als je het grote potlood in je hand houdt, lijkt het wel alsof je weer terugkeert naar je kinderjaren. Ik moest denken aan de kleurpotloden waarmee we op school tekenden.

BE - Intense Lipstick - 018 Chance

A - Een mooi koel roze dat zelfs wat naar het paars neigt. De lippenstift mag gerust in de categorie grillig geplaatst worden: één laag en je hebt stralende roosachtige lippen, vier lagen en dan bereik je de meeste intense kleur voor een chic diner op zaterdagavond.

F - Een rijke textuur die zich heel gemakkelijk laat uitsmeren, een gamma van zeer goede kwaliteit. Ik vind de kleur iets te kil voor mijn kopere haren en warme tint. Hij is beter geschikt voor warme brunettes zoals juffrouw A.

BE - Intense Lipstick © Fanny Broissand
BE - Intense Lipstick
See album

Meer op wewomen.be:
14 lippenstiften voor elke gelegenheid
Getest: de nagellakjes van het voorjaar!
Beauty on a budget:16 x minder dan 20 euro

Marlies de Pape
you might also like