Home / Beauty / Make-up

Belgische beauty: 3 merken om te onthouden

by Marlies de Pape ,
Belgische beauty: 3 merken om te onthouden© Tropika

Meestal puilt onze badkamer uit van de beautyproducten en ongetwijfeld heb je daar ook je favorieten tussen staan (en heel wat dat je eigenlijk stiekem niet gebruikt, maar dat hoeft je partner niet te weten). Maar ben je je eigenlijk bewust waar deze producten vandaan komen? De bekende namen ken je uit het hoofd (because you’re worth it), feit is dat heel wat Belgische merken ook een mooi gamma aan producten hebben. Omdat het altijd leuk is om nieuwigheden te ontdekken, geven wij een overzicht!

Summary
  1. · Huidverzorging
  2. · Bio en Belgisch
  3. · Gepersonaliseerde verzorging
  4. · In beeld

Huidverzorging

Regel nummer één voor je huid is altijd dat het belangrijk blijft om voldoende te hydrateren. Een fijn merk van Belgische bodem maar met een exotische naam is Tropika Skincare. Wat te verwachten? Frisse, fruitige geuren op basis van avocado- en baobabolie. Olie uit avocado zorgt voor een diepgaande hydratie en helpt tegen huidveroudering. Baobabolie is afkomstig uit de zaden van de baobabboom uit Afrika, die bekend staat om een hoge concentratie aan antioxidanten, vitamine A en F en essentiële vetzuren. Ook zorgt deze olie voor een herstellend en hydraterend effect. Tropische bestanddelen dus, maar alle producten worden wel ontwikkeld in België zelf.
Tropika Skincare bevat geen parabenen en is ook geschikt voor een gevoelige huid. Het gamma bestaat uit bodylotion, dag- en nachtcrème en reinigingsmelk.
Prijzen variëren tussen 12,95 Euro en 22,95 Euro en kunnen online besteld worden.
www.tropika.be

Bio en Belgisch

Relatief nieuw, bio en Belgisch is JYB cosmetics. Het merk werd eind 2013 gelanceerd na zowat vier jaar onderzoek en het gamma bestaat momenteel uit reinigingsgel, tonic, dag- en nachtcrème, gezichtsolie, bodylotion en oogcrème en is verpakt in een mooi omhulsel en voorzien van een herkenbaar logo. JYB cosmetics kiest ervoor om de specifieke nadruk op bio te leggen omdat ze respect voor de mens en natuur willen tonen maar ook omdat hun onderzoek aantoont dat plantaardige ingrediënten uit biologische teelt meer actieve stoffen bevatten die ook een beter resultaat voor je huid garanderen.
Prijzen variëren tussen de 22 Euro en 48 Euro en producten zijn beschikbaar via de webshop.
www.jybcosmetics.com

Gepersonaliseerde verzorging

Ikari Cosmetics gaat voor een zeer persoonlijke aanpak. Op basis van een scan, waarvoor je langsgaat in een Ikari-centrum, wordt er een volledig gepersonaliseerd skincareprogramma opgesteld met als streefdoel een perfecte huid te krijgen. Het merk is het resultaat van de samenwerking tussen dermatoloog Ilan Karavani en huidtherapeute Karen Housen. Karavani heeft al jaren ervaring dankzij zijn praktijk in Antwerpen en besloot eind 2011 Ikari Cosmetics te lanceren om voor elke vrouw gepersonaliseerde huidverzorging aan te bieden.
Prijzen variëren tussen de 20 Euro en 50 Euro en de producten kan je kopen op de website.
www.ikari-cosmetics.com

In beeld

JYB - Tonic © JYB
JYB - Tonic
See album
Marlies de Pape
you might also like