Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?

by Jillian Pogmam ,
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?© Jean Louis David

Voorbij een bepaalde leeftijd zijn vrouwen op zoek naar een antiverouderingscrème waarmee ze weer een gladde, jonge en stevige huid krijgen. Dankzij de laatste innovaties kan de moderne cosmetica het effect dat de tijd op onze huid heeft vertragen. Maar je moet wel het juiste product kiezen...

Actieve bestanddelen tegen veroudering

- Antioxidanten: Deze antiverouderingsstoffen bestaan onder de vorm van vitamine A, C, E, sporenelementen (zink, selenium, silicium), planten (groene thee, druivenpitten) en algen. Ze helpen om vrije radicalen te bestrijden, het reliëf van de huid te verbeteren en de door vervuiling veroorzaakte schade te herstellen. Crèmes met antioxidanten worden aanbevolen voor een dunne of ondoordringbare huid.

- Vitamine A: Dit zeer actieve bestanddeel wordt vaak gebruikt voor de behandeling van acne en wordt in antirimpelcrèmes vervangen door retinol, een minder irriterend derivaat. Het stimuleert celvernieuwing, maakt ondiepe rimpels glad en verdikt de huid. Het gebruik ervan wordt vanaf 35 jaar aanbevolen tegen de eerste rimpels of vanaf 20 jaar als preventie.

- AHA: Deze zuren zijn aanwezig in citrusvruchten, druiven en suikerriet. Zij werken als peeling die de dode huidcellen elimineert, hydrateert en de huid gladmaakt om je een stralende teint te bezorgen. Ze zijn bijzonder aan te raden voor een dikke of een door de zon beschadigde huid. Ze mogen echter niet in de zon worden gebruikt op een zongevoelige huid.

- Zonnefilters: Ze beschermen de huid tegen uv-straling en zijn samengesteld uit vrije radicalenvangers die in de antirimpelcrème zitten (vitamine E, vitamine C, caroteen, sporenelementen ...).

Sommige antirimpelcrèmes kunnen een aantal huidgebreken compenseren:

- Hormonale tekorten tijdens de menopauze: door middel van fyto-oestrogenen die in sommige antirimpelcrèmes zitten.

- Een schrale huid, die rimpels verergert en dieper maakt: door middel van de hydraterende werkzame bestanddelen die in sommige antirimpelcrèmes zitten.

Kies je crème afhankelijk van je huidtype

> Je hebt een droge huid: de droge huid wordt gekenmerkt door een zwakte van de oppervlaktelaag van de huid. Daardoor zal de huid de neiging hebben om fijner te worden en gemakkelijk geïrriteerd te raken. Dit type huid heeft een antirimpelcrème nodig voor droge huid, die dezelfde zonnefilters moet bevatten die in zonnecrèmes zitten, evenals vrije radicalenvangers die een antioxiderende bescherming bieden tegen de schadelijke invloeden van de zon op de huid.

Vermijd: peelings die de droge huid irriteren.

> Je hebt een vette huid: een vette huid wordt gekenmerkt door een te sterke talgafscheiding die de huid beschermt. Zij kan er dus vettig of glanzend uitzien. De vette huid heeft een antirimpelcrème nodig die elasticiteitsverlies tegengaat en die het vette en glanzende aspect van de huid vermindert. De antirimpelcrème voor de vette huid moet de huid ook beschermen tegen factoren zoals de zon, die versnelde huidveroudering veroorzaken. De crème moet zonnefilters bevatten, evenals vrije radicalenvangers die een antioxiderende bescherming vormen tegen de schadelijke invloeden van de zon op de huid.

Vermijd: toepassing van antirimpelcrème voor vette huid rond de ogen.

> Je hebt een gemengde huid : de gemengde huid wordt gekenmerkt door de tegenstrijdigheid van de huidstructuur naargelang de gezichtszone. De middelste zone van het gezicht heeft de neiging om vettig te zijn, terwijl de rest van het gezicht eerder droog is. De gemengde huid raakt dus gemakkelijk geïrriteerd. Aangezien het grootste gedeelte van het gezicht eerder droog is, moet tegen veroudering de gemengde huid als een droge huid worden verzorgd. Dit huidtype verdraagt slecht aanvallen zoals koud weer, droge lucht, gebruik van warm water, schuurzeep, enz. Antirimpelcrème voor een gemengde huid moet zowel zonnefilters als vrije radicalenvangers bevatten.

Vermijd: zure stoffen (AHA, zoals fruitzuren of melkzuur, glycolzuur...) die de huid irriteren.

Goed advies
- Breng 's ochtends liever een antioxidantcrème aan om je huid te beschermen tegen blootstelling aan uv-straling, vervuiling en rook, en breng 's avonds een antirimpelcrème aan
- Schakel ongeveer elke zes maanden om naar andere soorten producten.

Goede levenshygiëne Voor doeltreffende resultaten is behalve antirimpelcrème ook een goede levenshygiëne noodzakelijk. Make-up 's ochtends en 's avonds zorgvuldig verwijderen, je huid tegen de zon beschermen, een gezond en evenwichtig dieet volgen door dagelijks groenten en fruit te eten. Gebruik ook olijfolie, want zij is rijk aan antioxidanten die op hun beurt goed zijn voor de huid.

Jillian Pogmam
you might also like