Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden

by Jillian Pogmam ,
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden© Bourjois

Zelfs zonder het geheim van het elixir van de eeuwige jeugd of de exacte locatie van de verjongingsbron te kennen: ontdek hier hoe je je huid langer jong en fris houdt.

Dagelijks reinigen en make-up verwijderen

Begin elke ochtend met het verwijderen van alle kleine onzuiverheden die de teint dof maken, met een tonische emulsie of micellair water: een eenvoudige en efficiënte manier om de huid voor te bereiden op het aanbrengen van serum en dagcrème. 's Avonds echter moet je je huid volgens de regels van de kunst reinigen (met een vloeibare crème als je een droge huid hebt of met een schuimende gel als je een vette huid hebt), en vervolgens met een tonische emulsie om de laatste restjes make-up te verwijderen.

Op deze manier zal je huid perfect ontdaan zijn van verontreinigende stoffen en je antirimpelcrème zal nog meer haar effect hebben...

Array

Gezond en evenwichtig eten

Blijf ik er jeugdig uitzien als ik voortdurend tussendoortjes eet? Het idee is niet volkomen belachelijk, als je maar weet wat het geschikte voedsel is. Op het menu: natuurlijk vijf soorten groente en fruit per dag, maar vooral producten die rijk zijn aan antioxidanten (frambozen, groene thee , abrikozen, kersen, artisjokken, bieten, kool, avocado, tomaten enz.) en omega 3 (zalm, olijfolie en noten, tonijn, spinazie etc.). Resultaat: een huid die er jonger uitziet en bovendien een evenwichtige voeding!

Je tegen de zon beschermen

Vijand nummer een van je huid: de zonnegod. En terecht! Het uv A- en uv B-licht dringt door de huid en veroorzaakt letsels binnenin de cellen. Er wordt schade aan de collageen- en elastinevezels aangericht, wat dus tot veroudering door licht leidt (vroegtijdige huidveroudering als gevolg ). Om deze problemen de wereld uit te helpen, gebruik je een zonnecrème die bij je huidtype past (bv.: SPF 50 voor de lichte huid, 30 voor bruinharigen met een donkere huid en 20 voor donkere huiden). Breng het product om de twee uur opnieuw aan en vermijd blootstelling aan de zon tussen 12 en 16u.

Je huid rijkelijk hydrateren

Als eerste stap om de eerste verschijnsels van rimpels te vertragen, moet je je huid rijkelijk hydrateren. Kies de crème die bij je huidtype past (voedende crème voor droge huid, matterende crème voor de gemengde tot vette huid) en overweeg het gebruik van een complementaire verzorging voor de gevarenzone rond de oogcontouren. De huid is er dunner en daarom gevoeliger en bijzonder kwetsbaar. Hier verschijnen waarschijnlijk de eerste rimpeltjes door uitdroging. Kies een vloeibare textuur en breng die 's ochtends en 's avonds aan, ruim boven je wenkbrauwen en langs de oogcontouren.

Genoeg drinken

Minstens een liter water per dag! Een eenvoudige, praktische en zuinige manier om de zorg van een grijze doffe teint en een voortijdig gerimpelde huid uit je hoofd te kunnen zetten... en om het hele jaar door van een frisse en gladde huid te genieten...

Jillian Pogmam
you might also like