Home / Beauty / Haar

De rituelen van Mythic oil om je haar te verzorgen

by Fanny Broissand ,
De rituelen van Mythic oil om je haar te verzorgen© L'Oréal Professionnel

Ontdek enkele manieren zodat je haar al zijn stevigheid en glans behoudt.

Als we het hebben over haarolie, vrezen sommige vrouwen dat dit gelijk staat met zwaar haar. Maar als je goed je product kiest en weet hoe je het moet aanbrengen, zul je snel verslaafd raken aan hun herstellende krachten. We geven het voorbeeld met Mythic Oil, de olie die zich liet inspireren door Oosterse rituelen (en die je kan terugvinden in je kapsalon).
Bonus: de olie voedt je haar niet alleen intens, maar zijn bedwelmende geur maakt je gek.

Heb je zin om Mythic Oil te testen? Je kan ze nu terugvinden in de Deauty Box, de beautybox die thuis bezorgd wordt en elke maand de beste cosmeticaproducten van het moment selecteert. Om meer te weten over dit leuke project en voor een overzicht van de producten die je ontvangt, klik hier...

Mythic Oil - travel size © L'Oréal Professionnel
Mythic Oil - travel size
See album

Hoe breng je een olie goed aan?

Array

Je kan kiezen uit verschillende opties. Voor heel droge punten die intens verzorgd moeten worden, raden we een olie aan voor de shampoo. Breng de olie rijkelijk aan op vochtig haar. Breng dan je haar bijeen en maak een soepele knot. Rol dan plastiekfolie om je haar en een handdoek.
Zo behoud je de warmte en vochtigheid en openen de haarschubben zich zodat de olie beter kan binnendringen. Laat ongeveer 45 minuten inwerken en was dan je haar. Spoel goed uit en geniet van je prachtig haar.

Je kan Mythic Oil ook gebruiken als je uit de douche komt en het aanbrengen op je haar als vormgevend product. De mengeling van 6 oliën is rijk en voedend, maar maakt je haar niet vet en plakt niet. Je haar is sterker, hersteld en krijgt een mooie glans.

Op droog haar is het soepelmakende effect vooral belangrijk. Neem een nootje olie in je handen, wrijf uit in je handen en breng het product dan aan op de punten en op de lengte van je haar. Zijdezacht resultaat gegarandeerd.

Wat moet je nog onthouden?

Verwaarloos het belang van je voeding niet. Voor gevoed en soepel haar, moet je voldoende vetten eten. Denk dan vooral aan olijfolie, hummus rijk aan tahin, zalm of foie gras. Met zo een menu sla je twee vliegen in één klap want je hebt een heerlijke aperitief voor kerst EN een schoonheidskuur voor je haar. Het perfecte argument dus als je je nog een keer wilt laten gaan.

In de mate van het mogelijke, vermijd het je haar te drogen met een handdoek en ga zacht om met je haar. Houd de haardroger op ongeveer 15 centimeter van de wortels wanneer je je haar droogt.

Wil je nog meer?

Goed nieuws, het gamma breidt uit met een conditioner Souffle d'Or. De verrassende textuur, bijna een gel, wordt onmiddellijk opgenomen door het haar. De saffloer- en argaanolie voeden het haar intens.
En voor een feestelijke toets zijn er duizenden kleine fonkelende glittertjes in de formule opgenomen. Je haar straalt, glanst en fonkelt als nooit tevoren na gebruik. Er werd ook net een leuke samenwerking opgestart met Vanessa Pinoncely van Good Charlotte. De beperkte oplage van Mythic Oil bevat een haarjuweel volgens de Oosterse sferen van de lijn: blinkend goud en getande en gebeitelde motieven gaan hand in hand. Zowel leuk als elegant.

En zij die een brushing willen, maar hun lokken niet willen beschadigen, kunnen zich richten tot Sève Protectrice. Je brengt een nootje aan op de puntjes en bent zo beschermd tot 230°. Je haar is hersteld van binnenuit en vindt zijn volume terug en, vooral, de haardroger maakt het niet meer zwakker. Vaarwel gespleten punten!

Wil je meer weten? Mythic Oil is enkel te koop in kapsalons.
Je vindt de olie ook terug in de Deauty Box van december.

Artikel geschreven in samenwerking met Deauty

Fanny Broissand
you might also like