Home / Beauty / Haar

16 manieren om een "bad hair day" te overwinnen

by Marlies de Pape ,
16 manieren om een "bad hair day" te overwinnen© Pinterest

Knopen, vet en krullen die zich niet meer laten intomen. We hebben allemaal al 'bad hair days' gehad, maar wij hebben enkele tips en tricks om er toch menselijk uit te zien. Dit is verplicht leesvoer voor iedereen die 's morgens lang in bed blijft liggen en geen tijd meer heeft voor een uitgebreide wasbeurt.

1. Draag een hoofdband

Pak je haar in als je geen tijd hebt om het te wassen. Een band kan heel wat verbergen en geeft je een stoute boerenmeisjes-look uit de jaren 40.

2. Droogshampoo

Droogshampoo kan rampen voorkomen. Zorg dat je het standaard in je badkamer hebt staan. ASAP.

3. Vermijd stijltangen

Heb je ooit al vet haar tussen een stijlstang gestoken? Grote fout! Het ruikt niet alleen raar, maar het is de ideale manier om je haar te verbranden.

4. Een snelle was

Vuil haar geeft je een onverzorgde look en kan heel je dag om zeep helpen. Maar er is een snelle oplossing: geef je haar een snelle was in de lavabo, een vleugje shampoo en vlug even drogen. Het duurt maar vijf minuten en je zal je veel beter voelen.

5. Een wet look

Als je dringend je haar moet wassen, maar je geen tijd hebt, verstuif er dan gewoon wat water op, haal er een kam door en doe alsof je de natte look hebt heruitgedacht.

6. Een warrige dot

Een klassieker uit Hollywood waar je niet fout mee kan zitten. Niet bepaald voor een chic etentje, maar het werkt wel.

7. Blijf er af!

Hoe meer je aan je haar komt, hoe meer olie je hoofdhuid gaat aanmaken. Beslis wat je wilt met je haar, kom er dan niet meer aan en leg je borstel neer.

8. Paardenstaarten

Gelukkig dat Nicole Scherzinger de sluike paardenstaart weer hip heeft gemaakt. Deze stijl bespaart je heel wat tijd 's morgens.

9. Knotjes

Altijd een voltreffer. Als je graag lang in bed blijft liggen, leer dan maar een mooie knot te maken. Hoe warriger, hoe beter!

10. Speldjes

Negen keer op tien is het je pony die voor problemen zorgt. Als je hem niet weg kunt steken, wrijf hem dan naar achter en zet vast met een speldje. Je voorhoofd kan eindelijk weer ademen.

11. Invlechten

Invlechten is de ideale manier om je haar te beschermen. Je kan er dagen mee slapen en niemand zal ooit weten dat je je haar niet hebt gewassen.

12. Zeezout spray

Als je beachwave krullen wilt, dan moet je absoluut spray met zout water in huis hebben. Het verstopt het vuil en zorgt voor een warrige look. We zijn geobsedeerd.

13. Schuifspeldjes

Ongelooflijk wat simpele schuifspelden kunnen doen voor je kapsel. Maak een warrige dot, steek vast en klaar!

14. Knopen

Normaal gezien borstelen we de knopen uit ons haar, maar dit is een leuke. Verdeel je haar in twee en maak zachtjes een knoop. Herhaal en maak een prachtige dot.

15. Gooi je haar naar achter

Verberg alle tekenen van vet haar door je haar enkele keren achterover te zwaaien. Verzorg de wortels dan nog even met babypoeder en klaar! We zullen het niet verder vertellen.

Marlies de Pape
you might also like