Home / Conditie / Lijnen / 5 recepten met Comté om je gasten te verbazen

Conditie

5 recepten met Comté om je gasten te verbazen

by Isabelle Bontridder ,
5 recepten met Comté om je gasten te verbazen

Tempura van Comté en groene asperges geparfumeerd met grof zout


Voor 1 Persoon

Hapje

Japanse keuken

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk


Ingrediënten:

140g bloem

40g maïzena

360cl bier 

3 stukken Comté

3 groene asperges

Arachideolie

Zout

Japanse groene peper van Sansyo 


Bereiding


Stap 1

Meng de bloem, de maïzena et het bier om het tempuradeeg te maken. Roer voorzichtig om: het deeg mag niet te zwaar zijn.


Stap 2

Snij 3 stukken Comté in driehoekjes (10cm lang en 3cm dik).


Stap 3

Snij de 3 asperges in twee gelijke stukken.


Stap 4

Dompel de kaaspunten en de groene asperges in het tempuradeeg.

 

Stap 5

Bak de tempura in arachideolie op 185° gedurende 3 à 4 minuten.Leg de tempura voorzichtig in de arachideolie om spetters te voorkomen.


Stap 6

Meng in een bord het grof zout en de Japanse groene peper Sansyo. Leg er de tempura bij.

Isabelle Bontridder