Wij deden de test: Belly Painting

 
Belly Painting, de kunst van ronde buikjes
Belly Painting, de kunst van ronde buikjes

Belly Painting is de kunst die van de ronde buik van toekomstige mama's een kunstwerk maakt. Deze praktijk is zeer populair in Japan en is overgewaaid naar Europa. Steeds meer Europese mama's laten zich verleiden door het idee om een uniek en ontspannend moment door te brengen en om op papier glacé een afdruk te bewaren van hun zwangerschapsvormen. Wij hebben deze mooie ervaring voor jou getest!

Body Painting kennen we al allemaal: het is de kunst die het lichaam gebruikt als doek voor een schilderij. Bij Belly Painting wordt de buik van een zwangere vrouw gebruikt voor de creatie van het kunstwerk.

Het concept. Hélène is één van de eersten die in België de ronde buikjes van toekomstige mama's schildert. Vaak creëren dit soort kunstenaren excentrieke en gekke werken met kitsche motieven en andere tekeningen van slechte smaak, maar deze dame, make-upartieste en fotografe, houdt bij het Belly Painting ook rekening met de inspiratie, de lichaamsbouw en de persoonlijkheid van de toekomstige mama.

De ontmoeting begint met een fijn gesprek, waarin de twee het eens worden over de tekening. De mama had Hélène ditmaal carte blanche gegeven en enkel gezegd wat ze niet wilde (een te meisjesachtig roze). De artieste toont nadien in grote lijnen wat ze van plan is en begint aan haar meesterwerk op de buik van de toekomstige mama.

De mama neemt plaats op een comfortabele sofa en Hélène zorgt ervoor dat haar materiaal, penselen en verf klaarliggen. Ze vertrekken samen op een kleurrijke reis van minstens een uur!


Mamaredactie
23/02/2013
Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Wij deden de test: Belly Painting
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
De navelstreng
Twee maanden zwanger
Een maand zwanger
Kan jij de eerste tekenen van een zwangerschap herkennen?
Alle praktische tips Mama
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken