Home / Mode / Trends

11 must-have fashion items voor het nieuwe seizoen

by Marlies de Pape ,
11 must-have fashion items voor het nieuwe seizoen© Asos

De vakantie zit er op, gedaan met de zomer en het mooie weer... Binnenkort komt de herfst eraan, het excuus voor ons om onze kleerkast bij te vullen met nieuwe trendy items. ​Sommige heb je misschien al liggen, andere moet je nog kopen: dit zijn de 11 must-haves voor het najaar.

De poncho

Jouw nieuwe mantel voor de winter: de poncho. Over je schouder of warmpjes genesteld in je gebreide poncho, die je zal vergezellen overdag en op een frisse avond. Effen of met ethnische motieven, de poncho maakt wel degelijk een comeback. Of wil je er misschien zelf een breien?

Poncho Peter Hahn in alpaga, 669,95 € © Peter Hahn
Poncho Peter Hahn in alpaga, 669,95 €
See album

De kaki parka

De legerlook is hip deze winter en dus maakt de kaki parka zijn comeback in onze garderobes. Met of zonder kap, je ziet er gegarandeerd stijlvol uit in het nieuwe schooljaar. En bovendien past deze jas op alles: een jeans, rok, hakken of sneakers.

Parka Roxy, 99,95 € © Roxy
Parka Roxy, 99,95 €
See album

Het mantelpakje

Een boyish mantelpakje is het komend seizoen echt een topper, zowel op het werk als 's avonds. Hakken mogen, maar we vinden mocassins, derby's of zelfs sneakers toch leuker om de mannelijke look nog wat verder te drijven.

Mantelpak 1.2.3. © 1.2.3.
Mantelpak 1.2.3.
See album

De rugzak

We hebben de laatste tijd nogal wat rugzakken gespot, mede dankzij de hipsters die er hun favoriete accessoire van hebben gemaakt. De handige tas is vastbesloten om toegankelijk te worden voor iedereen en zal er alles aan doen om je te verleiden. Een ode aan de jaren 90: hoe verkies jij je rugzak, in leder, stof of fluweel?

Rugzak #Ashtag © #Ashtag
Rugzak #Ashtag
See album

De trui

Kan je geen afstand nemen van je favoriete slobbertrui? Geen paniek, want dit seizoen zal je hem niet in de kast moeten laten. De baggy trui is al verschillende seizoenen een it-stuk en doet zo voort. Met goede reden, want, eerlijk, kan het nog gemakkelijker dan een leuke sweat en een paar comfortabele sneakers?

Trui Mademoiselle Tara, 120 € © Mademoiselle Tara
Trui Mademoiselle Tara, 120 €
See album

Glitter sneakers

En nu we het toch over sneakers hebben, dit seizoen schitteren je voeten. Letterlijk dan want de sneakers met glitters, waar je waarschijnlijk van droomde toen je klein was, worden een fashion item waar iedereen om zal vechten. Durf je voor total glitter te gaan of houd je het toch bescheiden met enkele toetsen goud hier en daar? In beide gevallen zal je er stylish uitzien.

Sneaker Grain de Malice, 34,99 € © Grain de Malice
Sneaker Grain de Malice, 34,99 €
See album

De jeans salopette

Een dungaree kan toch zo lekker zitten... Draag hem maar volop. Gecombineerd met sleehakken op het werk of met Stan Smiths of New Balance voor een casual outfit, de salopette mania blijft maar doorgaan.

Salopette C&A, 35 € © C&A
Salopette C&A, 35 €
See album

De bomberjack

Na de kaki parka, heb je ook nog de bomberjack die trendy is in het najaar en de winter van 2014. Effen, gekleurd, glitter, gebloemd, je vindt hem in alle vormen en maten. Je kan de jas dragen op een jeans of rok, en hij past vooral mooi met je sneakers.

Bomber Asos, 177,46 € © Asos
Bomber Asos, 177,46 €
See album

De harige trui

Nog een trend: de harige trui. Lekker warm en donzig, met een print of effen, alles kan en alles mag. Combineer je favoriet met een jeans en laarzen met hak of een mini plooirokje en boots. Keuze te over!

Trui Best Moutain, 69,90 € op www.laredoute.be © La Redoute
Trui Best Moutain, 69,90 € op www.laredoute.be
See album

De knielange rok

Na de kokerrok, krijgen we dit seizoen de knierok of een rok tot halverwege de kuit. Ze zijn er voor alle smaken, in alle kleuren en stoffen. Let wel op voor enkele fashion blunders: ja voor een pin-upstyle, maar nee voor een oma look... Onze tip: draag je rok met een crop top of trui en een paar mooie hakken. Vermijd wollen truien en bloezen.

Vinyl rok Bershka, 19,99 € © Bershka
Vinyl rok Bershka, 19,99 €
See album

De lange trui

Een flashback naar de jaren 2000 met de lange trui. De warme en comfortabele jurk past zich aan en waagt opnieuw haar kans in 2014. Een mooie gelegenheid om je leggings en panty's uit de kast te halen...

Lange trui SoftGrey - La Redoute, 54,99 € © La Redoute
Lange trui SoftGrey - La Redoute, 54,99 €
See album
Marlies de Pape
you might also like