De wewomen nieuwsbrief
Top 5 artikelen met score
Afvallen: 7 tips om je metabolisme te versnellen
Een uitgroei? Die camoufleer je zo!
Quiz: Wie zong deze grappige songteksten?
Hoe kun je hem opwinden?
Slaap jezelf mooi: 10 tips!

Sleur in je relatie: 8 tips om de sleur in je relatie te doorbreken

Routine is een boosdoener voor elke relatie, zelfs de allerbeste. Want als elke dag lijkt op de vorige, is de spanning vaak ver te zoeken. Doorbreek dus die vervelende sleur met deze acht tips.

 - Sleur in je relatie: 8 tips om de sleur in je relatie te doorbreken
  1. Een weekendje weg
Twee dagen weg van alle dagelijkse beslommeringen en (hoe graag je ze ook ziet) van de kids: een weekendje met z’n tweetjes doet wonderen voor je relatie. Jullie hebben enkel oog voor elkaar en hebben weer tijd om net zoals vroeger weer ongestoord met elkaar te praten. Voor zo’n romantisch weekendje hoef je trouwens zelfs het vliegtuig niet op, een weekendje weg in eigen land kan net zo goed.

  2. Plan niet alles
Ga je elke zomer naar hetzelfde vakantiehuisje? Is zondagavond, filmavond en zaterdag shopdag? Doorbreek dan je dagdagelijkse patroon, zodat niet elke week op de vorige lijkt. Laat wat meer ruimte voor het onverwachte en voor spontane ideeën. Wedden dat je relatie plots stukken spannender wordt?
 

3. Probeer iets nieuws
Zoek samen een nieuwe hobby. Wat dacht je van tangodansen, zwemmen, yoga of tennis? Of denk - als het wat bloedstollender mag - aan extreme sporten zoals parachutespringen. Opwinding verzekerd.

4. Verwen jezelf
Je hoeft niet alles met z’n tweetjes te doen. Maak dus ook voldoende tijd voor jezelf. Ga shoppen met vriendinnen, boek een behandeling in het schoonheidssalon, ga naar de sauna... Als je zorg draagt voor je lichaam en geest, ga je ook automatisch beter in je vel zitten. En daar profiteert je partner dan weer van.

5. Wees creatief in bed
Een beetje peper en zout kan nooit kwaad in bed. Probeer dus enkele nieuwe standjes uit, shop een ondeugend lingeriesetje of speel strippoker. Pas ook op dat je niet altijd op dezelfde dagen met elkaar vrijt, maar varieer - ook wat locatie betreft. En hoelang is het geleden dat jullie ’s ochtends nog hebben gevreeën?

6. Communiceer


Als de communicatie tussen geliefden spaak loopt, kan een relatie in de danger zone terechtkomen. Laat daarom minstens een keer per week de tv uit en klets gezellig samen over jullie dag, met een glaasje wijn erbij. Of ga op ‘date’, net zoals vroeger.


7. Let op de details
Toon dat je je lief graag ziet. Kook een driegangendiner, breng een klein geschenkje mee als je gaat winkelen of geef hem een massage. Met zulke kleine extraatjes hou je een relatie fris en laat je je liefste weten dat je hem nog altijd even graag ziet.

8. Mis elkaar
Als je partner op mannenweekend wil in de Ardennen, doe daar dan niet moeilijk over en laat hem met een gerust hart vertrekken. Omgekeerd geldt hetzelfde: organiseer eens een avondje uit met je vriendinnen, of knijp er een weekendje tussenuit met je zus. Op die manier moeten jullie elkaar even missen, en dan wordt het weerzien eens zo leuk.
  

Score:5/5 
Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Doorbreek de sleur: 8 relatietips

Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Doorbreek de sleur: 8 relatietips
Wie nodig je uit naar je huwelijk?
Aan tafel tijdens het huwelijksdiner: wie zit waar?
Plan je huwelijk: wat doe je wanneer?
Alle praktische tips Relatie
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken