Lange afstandsrelatie: tips duurzame liefde

 
Lange afstandsrelatie: Hoe laat je een lange afstandsrelatie werken?
In dit artikel


Er zijn twee categorieën van vrouwen. Enerzijds heb je diegenen die zweren dat ze nooit ofte nimmer in een lange afstandsrelatie zullen stappen: “Het heeft geen zin, je ziet elkaar nooit. En hoe kan ik hem vertrouwen?”, leggen ze vol overtuiging uit. Anderzijds heb je de vrouwen die er in feite nooit aan gedacht hebben.
 

Tot welke categorie je behoort, heeft geen belang. Toch hebben we allemaal een oordeel klaar over lange afstandsrelaties. We vinden ze ingewikkeld, maar vooral minder ernstig en ‘vast’ dan een ‘normale’ relatie (lees: eentje waarin beide partners in dezelfde stad wonen).

Toch durven we stellen dat liefde op afstand logistiek gezien misschien wel moeilijk ligt, maar daarom niet noodzakelijk tot mislukken gedoemd is en zelfs zeer geslaagd kan uitdraaien.

Welkom in de 19de eeuw!
Een paar eeuwen geleden was het onmogelijk een relatie te hebben met iemand die aan de andere kant van het land woonde. Te veel oorlogen, te lange scheidingen, te veel afgehakte hoofden. Communicatiemiddelen waren zo goed als onbestaande (neen, we geloven niet dat postduiven echt efficiënt zijn).
 
Vandaag mogen we de mogelijkheden geboden door informatica en telecom dankbaar zijn, net zoals de lage prijzen in de reissector. Reizen is niet meer zo duur als vroeger en communiceren met iemand aan het andere eind van de wereld is normaal geworden. Bellen, chatten, mailen, skypen,… het zijn allemaal manieren om bij te dragen tot het overleven van je relatie op afstand.

Een lange afstandsrelatie
wordt in die omstandigheden het overwegen waard en een leefbare optie. Nog altijd niet overtuigd? We hebben ons op de redactie voorgekomen je van mening te doen veranderen.


Relatieredactie
23/01/2014
Geef deze pagina een score: 


Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Doorbreek de sleur: 8 relatietips
Wie nodig je uit naar je huwelijk?
Aan tafel tijdens het huwelijksdiner: wie zit waar?
Plan je huwelijk: wat doe je wanneer?
Alle praktische tips Relatie
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken