Hoe kook je met Boursin

 
Parmentier van kalkoen met kastanjes
Parmentier van kalkoen met kastanjes

Ingrediënten (voor 4):
- 1 doosje Boursin Cuisine Sjalot en Bieslook
- 500 g gekookte kalkoen
- 500 g kastanjepuree
- 200 g boter of margarine
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 1 prei
- 1 bussel bieslook
- 1 koffielepel gevogeltefond
- roze bessen
- peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°. Schil en hak de sjalotten en de look fijn. Was de prei en snijd fijn.
Laat de boter in een pan smelten en voeg de sjalotten, look en prei toe. Laat ongeveer 5 minuten stoven en roer af en toe. Voeg een klein glas water (15 cl) toe samen met de fond. Roer om alles goed te mengen. Laat nog eens 5 min garen en kruid naar smaak.
Snijd de kalkoen in kleine blokjes en meng met de rest van de ingrediënten en de gehakte bieslook. Houd apart.
Beboter een ovenschaal. Maak een eerste laag met de kalkoen en bedek met Boursin Cuisine Sjalot & Bieslook en eindig met een laag puree. Schuif ongeveer 30 min in de oven. Dien warm op en versier met enkele roze bessen.

Tip:
Dit is een ideaal recept om restjes kalkoen of ander vlees op te werken. Je kan de Boursin Cuisine Sjalot & Bieslook ook onmiddellijk mengen met de kastanjepuree.


Geef deze pagina een score: 


 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 24/11/2017
Tips & tricks
Je feesttafel versieren
De ideale wijn bij het juiste gerecht
De techniek van verven ‘met veegeffect’
De juiste kleur vinden voor bij mij thuis
Alle praktische tips Lifestyle
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken