Modeshows modeacademie: de defilés van La Cambre en Antwerpen

Defilés modeacademies 2013: Nieuw talent in Antwerpen en Brussel
Nieuw talent op de catwalks in Antwerpen en Brussel

Elk jaar weer zijn de afstudeerdefilés van de Belgische modescholen de kroon op het veeleisende schoolwerk van talloze (internationale)  modestudenten. Maar ook voor ons zijn de modeshows van La Cambre-Mode(s) en het Antwerp Fashion Department een heuse belevenis, omdat we er vanop de eerste (spreekwoordelijke) rij kennismaken met de talenten van morgen. Benieuwd naar het nieuwe, jonge modegeweld? Reserveer dan alvast nu een plekje voor de shows.

Brussel - La Cambre-Mode(s), 7 en 8 juni
La Cambre toont elk jaar het werk van al haar studenten uit de richtingen stylisme en modeontwerp. Tijdens de shows in Hallen van Schaarbeek (die trouwens deels door de studenten zelf worden gefinancierd) krijgen ze de mogelijkheid om hun innovatieve en gedurfde creaties aan een breed publiek voor te stellen. Hun ontwerpen worden beoordeeld door een prestigieuze jury (in het verleden zetelden o.a. Jean-Paul Gaultier, Jean-Charles de Castelbajac, John Galliano, Suzy Menkes, Raf Simons, Agnes B en Véronique Branquinho in de jury).
 
Zaten ooit nog op de schoolbanken in La Cambre: Cathy Pill, Sandrina Fasoli, Anthony Vaccarello, Cédric Charlier, Léa Peckre, Krjst (Erika Schillebeecks et Justine de Moriamé) en vele anderen.
 
Waar? De Hallen van Schaarbeek
Info en tickets via www.lacambremode.com / tickets vanaf 17 euro


Antwerpen – Antwerp Fashion Department, 14 en 15 juni 
De Antwerpse modeacademie lokt met haar jaarlijks defilé telkens meer dan zesduizend toeschouwers. Geen wonder: er zit heel wat (internationaal) talent verzameld en daar wordt tijdens de show terecht mee uitgepakt. Alles studenten uit de vier studiejaren tonen hun werk, de laatstejaars verrassen met hun eigen collecties. Verwacht je aan de meest excentrieke creaties en heel wat ‘oooh’- en ‘aaah’-momenten.

Bekende ex-studenten:  o.a. De Zes van Antwerpen (Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Marina Yee, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Ann Demeulemeester), Haider Ackermann, Bruno Pieters, Tim Van Steenbergen,  Veronique Branquinho, Raf Simons, Kris Van Assche, Bruno Pieters en Tim Coppens.

Waar? Hangar 29
Info & tickets via www.antwerp-fashion.be / tickets vanaf 12 euro
  
Bij wijze van voorsmaakje: een terugblik op de Antwerp Fashion Department show 2012 


Score:1.5/5 
Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Antwerpen en La Cambre: tijd voor de defilés
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Hoge hakken voor beginners
Go short: shortjes met zomerse flair
Het juiste rokje voor elk figuur
Kledingmaten omrekenen: welke maten komen overeen?
Alle praktische tips Mode
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken