Calorieën: belang van calorieën om te vermageren

 
In dit artikel


Waaraan ligt overgewicht? 
Als je te veel eet (en dus te veel calorieën inneemt), verdik je. Is het zo simpel? Niet echt... Je komt namelijk niet gewoon bij omdat je meer calorieën inneemt dan je er verbrandt, maar ook omdat je niet evenwichtig eet. Je organisme slaat de calorieën dan op als vet in plaats van energie te produceren.
Gedaan met calorieën tellen
Moet je nu echt calorieën tellen om te vermageren? Tot hiertoe dachten we dat alle calorieën gelijk waren en dat je verdikte als je niet genoeg calorieën verbrandde. Maar dat was vroeger!

Nu is men het erover eens dat je ook rekening moet houden met de bron van de calorieën, de manier waarop je ze inneemt en de stofwisseling van je lichaam. Je moet dus heel wat meer in aanmerking nemen om je goed te voeden en goed te vermageren.

Loop jij ook steevast met een rekenmachine rond als je enkele kilo's wilt afvallen? Ontzeg je je ook van alles om te vermageren? Vergeet het maar! Neem een heel nieuwe manier aan om je te voeden en je zal niet meer moeten letten op je calorie-inname. Dát is het geheim van een geslaagd dieet! We zetten alles op een rijtje en geven je onze tips mee om je voor eens en altijd te verzoenen met de calorieën.

(c) Thinkstock


Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Ik tel geen calorieën meer en ik vermager

Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
4 oplossingen om snel af te vallen aan je buik
Lekker licht koken doe je zo
Water drinken: goed voor lichaam en geest
10 minuten fitness per dag
Alle praktische tips Conditie
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken