Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Getest: 13 make-up en verzorgingsproducten

by Marlies de Pape ,
Getest: 13 make-up en verzorgingsproducten© Fanny Broissand

Nieuwe nagellakjes, lippenstiften voor femmes fatales, voedende serums voor je haar... Dit is onze selectie, getest en goedgekeurd.

Na juffrouw A, is het nu de beurt aan juffrouw R om proefkonijn te spelen, en haar mening te geven over een heleboel verzorgings- en cosmeticaproducten.

Juffrouw R is Frans en heeft een lichte huid, enkele sproetjes, blauwe ogen en platinablond haar. Ze is een experte in het opsporen van cheap & chic vondsten en is vooral op zoek naar doeltreffendheid.

Getest © Fanny Broissand
Getest
See album

Cinq Mondes - Precious Elixir - Verzachtend serum

R - Dit serum lijkt echt wel een voedende olie. Dankzij de pipet, valt het gemakkelijk te doseren. Je brengt een nootje aan dat zich gemakkelijk laat uitsmeren op de huid. De geur is aangenaam en niet overweldigend.

F - Je voelt dat je te maken hebt met een droge olie want je gezicht kleeft en glimt niet. Ideaal om 's ochtends aan te brengen voor je dagcrème, zonder te blinken.

Yves Saint Laurent - Baby Doll kiss & blush

R - Dit moet wel de Rolls Royce van de lippenstiften zijn: high definition, aan te brengen in één veeg, blijft uren zitten, zeer aangenaam om te dragen, voedend maar niet vet. Kortom, ik ben er dol op!

F - Ik krijg er eerlijk gezegd ook niet genoeg van. Ik draag hem al een maand non stop en ben van plan binnenkort weer een nieuwe te kopen.

Kiehl's - Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash

F - Een ietwat dikke gel om je gezicht in alle zachtheid schoon te maken. De geur herinnert ons aan de enorm coole, old school crèmes van planten, die je vaak terugziet bij Kiehl's met zijn Amerikaans-achtige apothekerrekken. Goudsbloem heeft verzachtende en helende eigenschappen, en is dus ideaal voor een gemengde maar gevoelige huid.

Giorgio Armani - Blinkende nagellak 706

F - Een kleur die zich ergens tussen Polynesische lagunes en ijskoude munt bevindt. De nagellak is heel vloeibaar en is gemakkelijk aan te brengen. Twee lagen is voldoende voor een goede dekking en een glanzende afwerking. Mijn nagels zijn mooi glad en ik ben verbijsterd door de intensiteit van de kleur.

L'Oréal Professionnel - Sealing Repair Lipidium - Dubbel serum

R - Voor een doelgericht effect, breng ik het enkel aan op de punten. Echt leuk hoe de twee texturen zich mengen in je hand. Het ziet ernaar uit dat het serum je haar voedt zonder het vet te maken, en ik ben benieuwd om binnen enkele weken de evolutie te zien. Na één toepassing zijn mijn lokken al zacht.

F - Een heel mooie textuur dankzij de geslaagde alliantie tussen een okergele crème en een bonte gel-olie. Het product glijdt tussen je vingers en laat zich snel en homogeen aanbrengen op de punten. Bovendien ruikt het naar de zon, een beetje zoals monoi en plumeria.

L'Occitane au Brésil - Jenipapo Protecting Body Jelly Milk SPF 20

R - De bodymelk dringt uiterst snel in de huid en heeft een aangename geur die niet overheerst. Na drie uur in de zon op een terrasje (we offeren ons op hier op de redactie), is mijn huid zacht, ze ziet er goed uit en er valt geen enkel rood vlekje te bespeuren.

F - Bescherming tegen de schadelijke invloed van de zon in een Brazilaanse sfeer. We denken aan lagunes, stranden en bruinen, en zijn daarom heel blij dat de melk helemaal niet kleeft. Het is dus toegestaan (of zelfs aangeraden, naargelang) om je pauze te nemen op het fijne zand, zonder dat er zandkorreltjes achter je knieën, aan je ellebogen of tussen je tenen blijven plakken.

NIVEA - Styling Spray Diamond Gloss

R - We gaan testen of dit product ook, net als andere producten zoals haarlak, mijn haar van kleur verandert en het doffer maakt. Het resultaat valt heel goed mee. Mijn haar glanst en blijft op zijn plaats, zonder eruit te zien als een helm. Ik heb het enkel verstuifd op de bovenste laag, om mijn kapsel vorm te geven. De volgende dag is mijn haar nog steeds glossy, maar niet vet.

F - Ik heb de lak aangebracht met mijn hoofd naar beneden, voor een glanzend en volumineus effect. En het werkt want ik krijg een warrig resultaat, zoals verwacht.

Biotherm - Pure-fect Skin - 2 in 1 pore mask

R - Een toffe textuur, en een leuke verrassing om te zien dat het maar maximum twee minuten duurt en geen 25 zoals de meeste traditionele maskers. Mijn poriën zijn kleiner en mijn huid is zachter, al na de eerste keer.

F - Een masker dat klei en een micro peeling met een textuur van zacht zand, mengt voor een express ritueel. Het ruikt fris, je huid is zacht na gebruik en je kan het zelfs 's morgens gebruiken onder de douche om geen tijd te verspillen. De ideale verzorging voor de gehaaste vrouwen die we zijn.

L'Oréal - Infallible

R - Een zeer delicaat resultaat. Rode vlekjes worden vervaagd en vermomd. Ik gebruik het product liever met een dikke borstel dan met de spons, voor een transparante afwerking. Het dekt heel goed, maar blijft natuurlijk. Een mix tussen het matterend effect van een poeder en het dekkende effect waardoor je er goed uitziet, van een BB cream.

F - Een licht resultaat, oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar zonder een afgetekend plaastereffect. Het houdt de hele dag lang!

Darphin - Vitalskin - Energic replumping cream

R - Dit is nu eens een echte cocooning crème die naar een babyhuidje en propere was ruikt. De crème smeert goed uit en geeft een mooie teint. Je ziet er onmiddellijk goed uit. Ideaal als dagelijkse verzorging voor zij die optimale hydratatie willen en een natuurlijke look.

Essie Professionnel - Top Coat Mate about You + Apricot Cuticle Oil

R - Ik heb eerst nagellak aangebracht, en dan pas heb ik de olie ingemasseerd. Echt een super product. Mijn handen zien er perfect uit terwijl ik net twee weken bezig ben geweest dozen te verslepen en te verhuizen. Na één toepassing zijn je nagels zo goed als nieuw. Ik gebruikte hiervoor zachte amandelolie, maar vanaf nu zal ik dit product gebruiken. Ik ben alvast overtuigd.

F - De toplaag staat voor 100 % in voor wat hij belooft. Je wilde mat, en binnen enkele seconden krijg je mat. Ideaal om tegenwicht te geven aan een glanzende, zijden jurk en een edgy kant aan je look te geven. Bovendien is hij verbluffend snel droog. Hier zie je de toplaag op de nagellak van Giorgio Armani waarover we het hiervoor hebben gehad.

L'Oréal Paris - Super Liner Perfect Slim

R - Ik vind het niet zo gemakkelijk om een mooi lijntje te trekken. Ik ben een klassieke liner gewend en ik heb wat tijd nodig om me aan te passen aan deze nieuwe liner. Je moet lef hebben om deze kleur, bijna Klein blauw, te dragen. Dit gezegd zijnde, de kleur doet mijn ogen goed uitkomen, wat nooit een slecht teken is en vervaagt niet. Bovendien blijft de liner heel de dag mooi zitten en loopt niet uit.

Meer op wewomen.be:
Getest: 12 nieuwe cosmeticaproducten voor je gezicht en je haar

Marlies de Pape
you might also like