Schoonheidsslaapjes werken echt: slaap jezelf mooi met deze 10 tips!

 
Studie bewijst verband tussen slaap en huidveroudering
In dit artikel
Studie bewijst verband tussen slaap en huidveroudering

Schoonheidsslaapjes flauwekul? Think again. Slecht of te weinig slapen heeft wel degelijk gevolgen voor je huid. Een onafhankelijke, wetenschappelijke studie* bewijst dat slaapgebrek je huid vroegtijdig veroudert. Reden genoeg dus om voortaan een uurtje vroeger onder de wol te kruipen.

Kleine rimpeltjes rondom de ogen, een minder stevige en wat grauwe huid... We weten allemaal hoe we eruitzien na een te korte nacht. Dat vermoeidheid zo gemakkelijk van je gezicht af te lezen valt, is logisch: het is immers ’s nachts dat onze huid de celschade herstelt die ze in de loop van de dag opliep.

Eerder wetenschappelijk onderzoek wees al uit dat slaaptekort in verband kan worden gebracht met gezondheidsproblemen als obesitas, diabetes, kanker en een verzwakt immuunsysteem. Het effect van slaaptekort op onze huid was echter nog nooit wetenschappelijk bewezen. Tot nu, dus.

Voor de eerste keer toont klinisch onderzoek aan dat chronisch slaaptekort de huidveroudering kan versnellen. De resultaten van deze onafhankelijke Amerikaanse studie wijzen bovendien ook uit dat slecht slapen het natuurlijke, nachtelijke herstelproces van de huid verstoort. Moraal van het verhaal: onze nachten zijn kostbaar, want ze houden de huid mooi en jong.


* 'Effecten van slaapkwaliteit op veroudering en werking van de huid', een studie besteld door de groep Estée Lauder bij het University Hospitals (UH) Case Medical Center in Cleveland, Ohio.


Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Slaap jezelf mooi: 10 tips!
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Essentiële verzorging om mooi te zijn
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden
Zo maak je een strik-dot
Alle praktische tips Beauty
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken