De wewomen nieuwsbrief
Makeover Assistent: je nieuwe look
Top 5 artikelen met score
Beauty- en kapseltips voor blondines
Vanavond wéér niet schat: wat als je man te vaak seks wilt?
Zwangerschaps­test: 8 tips voor het gebruik
10 ideeën om hem te verrassen
Gezond afvallen volgens je leeftijd aan 20, 30 of 50 jaar!

Perricone MD: revolutionaire skincare nu ook in België

 - Perricone MD: revolutionaire skincare nu ook in België
Hij was te gast bij Oprah, Larry King en Dr. Oz, kan een hele schare celebs tot zijn vast cliënteel rekenen en hij veroorzaakte een heuse revolutie op het gebied van skincare. De Amerikaanse dermatoloog en voedingsdeskundige Nicholas Perricone is niet zomaar een dokter die zijn naam op een lijn anti-aging producten kleefde. Hij staat namelijk zelf in het laboratorium en creëert daar al sinds 1997 zijn zogenaamde ‘cosmeceuticals’, ofwel: doeltreffende wondermiddeltjes die de klok kunnen terugdraaien. En als het goed genoeg is voor de snoetjes van internationale beroemdheden, dan is het vast ook goed genoeg voor ons.  Dus trokken we naar Senteurs d’Ailleurs, de leukste beautytempel van het land én tevens het enige verkooppunt van Perricone MD in België.


“Wij maken geen spaproducten, maar doeltreffende formules”
De leeftijd van Karra Beck, Education Director van Perricone MD, inschatten, is geen eitje. Haar huid leeft, straalt en ziet er gezonder uit dan menig babyvelletje. En daar zit Dr. Perricone vast voor iets tussen. Karra: “De cosmeceuticals van Perricone MD zijn geen spaproducten. Ze hebben geen luxueuze geur of geven je huid geen cocoon-effect. Dat komt omdat ze aanleunen bij de cosmetische geneeskunde. Het anti-aging gamma van Perricone MD hoort niet thuis in een spa, maar in de praktijk van een dermatoloog. Want een crème moet niet per se leuk aanvoelen, hij moet vooral wérken.”
De grondlegger van de ‘inflammation theory’
Wonderdokter Perricone ontwikkelde medio jaren negentig zijn ontstekingstheorie, die stelt dat (huid)veroudering het gevolg is van chronische en minuscule ontstekingen op cellulair niveau. Die micro-ontstekingen worden op hun beurt veroorzaakt door een rijtje boosdoeners: suikers en koolhydraten met een hoge glycemische index, schadelijke stoffen in het milieu en een verzwakt immuunsysteem. Ook overmatige blootstelling aan UV-licht, hormonale veranderingen en stress kunnen micro-ontstekingen en dus huidveroudering veroorzaken. Dat ligt nu voor de hand, maar amper twee decennia geleden werden Perricone’s ideeën afgedaan als te revolutionair en te radicaal. Maar de man hield voet bij stuk, bracht jaren in het labo door en kon dankzij baanbrekend onderzoek zijn ontstekingstheorie staven.
In drie stappen naar een mooie huid
Eenmaal zijn theorie voet aan wal kreeg, liet Dr. Perricone zijn driestappenplan op de wereld los. Dat plan benadert je huid op een holistische manier en omvat meer dan reinigen, hydrateren en smeren alleen. “Je bent wat je eet,” gaat Karra verder “en daarom steunt het Perricone MD-driestappenplan op een anti-ontstekingsdieet. Op je ‘mooie-huid-menu’ staan eiwitten van hoge kwaliteit, voedingswaren met een lage glycemische index, gezonde vetten, bronwater en drankjes boordevol anti-oxidanten zoals groene thee.” Maar daar stopt het niet. Dokter Perricone staat immers ook wereldwijd bekend om zijn ‘nutriceuticals’: voedingssupplementen met doeltreffende anti-oxidanten als Alfa Lipon zuur, Vitamine C Ester, DMAE, Coenzyme Q10 en gezonde vetten (o.a. Omega 3). De laatste pijler zijn dan de geavanceerde cosmeceuticals, Perricones zelf ontwikkelde skincare lijn die gebruikmaakt van voedende (lichaamseigen) anti-oxidanten. Hun formules en gepatenteerde technologieën zorgen ervoor dat ze kunnen concurreren met meer invasieve dermatologische behandelingen, zoals bijvoorbeeld de chemische peeling. Geen wonder dat de celebs als bosjes vallen voor Dr. Perricones wonderbrouwsels.
Een peeling, maar geen peeling
Dr. Perricone heeft blijkbaar een voorliefde voor productnamen met een kwinkslag. Na onder andere het absolute succesnummer ‘No Foundation Foundation’ (lees: de BB Cream avant la lettre), pakt de dermatoloog nu ook uit met een ‘No Peel Peel’. Een peeling, zonder de schadelijke gevolgen van een peeling, dus. Want Dr. Perricone heeft het niet zo begrepen op chemische of mechanische peelings om de celvernieuwing te stimuleren. Karra: “Traditionele peelings beschadigen de huidstructuur en kunnen op termijn de huidconditie zelfs verslechteren. Daarom deed Dr. Perricone jarenlang onderzoek naar alternatieven die wél alle positieve effecten van een peeling hebben en de negatieve achterwege laten. Blue Plasma, onze dagelijkse ‘No Peel Peel’, is dan ook een ongezien product op de markt.” Logisch: het blauwe wondergoedje bevat - in tegenstelling tot traditionele scrubs - geen zuren en verwijdert enkel de dode huidcellen, daar waar een normale exfoliator zowel dode als gezonde huidcellen verwijdert en je huid op die manier dunner en kwetsbaarder maakt. “Blue Plasma is ook een allround product,” gaat Karra verder “omdat het geschikt is voor alle leeftijden, huidtypen en -condities. Zelfs de meest gevoelige huidjes mogen het gebruiken. Drie dagelijkse druppeltjes van het serum garanderen een boost voor je celvernieuwing, geven je een egale huid, vullen fijne poriën en kleine lijntjes op, hydrateren en bezorgen je een energieke uitstraling.” Wij namen de proef op de som en hebben Dokter Perricone alvast tot een van onze grootste beautyhelden gebombardeerd: Blue Plasma transformeert je huid al na drie dagen, maar na een maand wordt het al helemaal spectaculair: je huid voelt als nieuw aan, heeft een gezonde glans en de huidstructuur (denk: zichtbare poriën, doffe teint) is opvallend verbeterd. Ook leuk is dat je potje serum lekker lang meegaat, omdat je dagelijks amper drie wonderdruppeltjes hoeft te smeren.
Blue Plasma is in België exclusief verkrijgbaar bij Senteurs d’Ailleurs voor 100 euro (59 ml).

Senteurs d’Ailleurs Haute Cosmétique
Stefaniaplein 1A
1050 Brussel
(RdM)

  

Score:1/5 
Geef deze pagina een score: 

 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Essentiële verzorging om mooi te zijn
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden
Zo maak je een strik-dot
Alle praktische tips Beauty
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken