Koninklijk huwelijk: De 10 mooiste koninklijke huwelijken

 
Koninklijk huwelijk: Mathilde en Philippe van België
In dit artikel
Koninklijk huwelijk: Mathilde en Philippe van België

Hoe kunnen we beter wegdromen dan bij een koninklijk huwelijk? Ellenlange slepen, vergulde koetsen, een jubelende menigte en een jonge vrouw die de kans krijgt om een prinses te worden, een echte prinses!
Krijg je al tranen in de ogen? Wacht dan nog maar even totdat je ons overzicht van de tien mooiste koninklijke huwelijken hebt gelezen. Dagdromen gegarandeerd!

Op 4 december 1999 hebben de jonge gravin Mathilde d'Udekem d'Acoz en prins Philippe van België elkaar het jawoord gegeven. Het huwelijk was 100% adelijk: ze hebben beiden blauw bloed. Dit soort huwelijken wordt steeds zeldzamer bij vorsten.

Mathilde koos voor een eerder klassieke jurk met lange mouwen en met een rechtstaande kraag. Dit gaf haar allures van een middeleeuwse prinses. Ze had een sleep van 5 meter, helemaal in de sfeer van koninklijke huwelijken.

Sindsdien hebben Philippe en Mathilde 4 kinderen gekregen: Elisabeth (geboren in 2001), Gabriel (geboren in 2003), Emmanuel (geboren in 2005) en Eléonore (geboren in 2008).

> Anekdote
De delicate sluier die Mathilde droeg op haar huwelijksdag had ze geleend van koningin Paola. De kroon waaraan de sluier was bevestigd was eigendom van koningin Astrid.



AE, VVK  
Relatieredactie
25/05/2012
Geef deze pagina een score: 


Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Doorbreek de sleur: 8 relatietips
Wie nodig je uit naar je huwelijk?
Aan tafel tijdens het huwelijksdiner: wie zit waar?
Plan je huwelijk: wat doe je wanneer?
Alle praktische tips Relatie
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken