De wewomen nieuwsbrief
Makeover Assistent: je nieuwe look
Top 5 artikelen met score
Test: Hoe ver ga jij in bed?
De gezonde keuken: onze caloriearme recepten
10 tips om af te vallen... zonder dieet!
10 spannende spelletjes voor meer pit in je seksleven
Koken? Kaas van gegeten!

Zorg voor je haar: tips en tricks voor prachtig gezonde lokken

Weg met doffe lokken

 - Zorg voor je haar: tips en tricks voor prachtig gezonde lokken
Je doffe en futloze kapsel meer dan beu? Wewomen.be geeft je alle tips om je haren Hollywoodallures te geven.

Doffe haren, hoe komt dat eigenlijk? De talgproductie, die normaal gezien de hydratatie van de hoofdhuid regelt, werkt niet meer naar behoren. Dat kan veroorzaakt worden door heel wat factoren, zoals de verandering van de seizoenen, de zon, je stylingtools, kleuringen of verkeerde voeding. Het resultaat blijft wel steeds hetzelfde: geen glans en futloze, afgebroken haren. De oplossing? Kies voor een verzorging die speciaal werd ontwikkeld voor droge haren (denk: hydraterende shampoos en maskers). Daarnaast kun je je droge haren ook op allerlei natuurlijke manieren aanpakken. Met olijfolie, citroen en witte azijn of arganolie bijvoorbeeld. Ook gistpillen doen wonderen voor je haar.

Laat je haar sneller groeien

De juiste gewoonten voor een stralende haardos? Hou er een goed voedingspatroon (rijk aan ijzer en vetzuren) op na, spoel altijd na met koud water en borstel je haren zacht met een kwalitatieve borstel. Op deze manier versnel je trouwens ook de haargroei. Ook leuk: maak thuis een maskertje met honing en olijfolie om je haren te voeden en je hoofdhuid te verzorgen.

S.O.S. Haarcrisis

Moeten je haren dringend onder handen worden genomen? Stel dan thuis een verzorgingsritueel samen en was je haren slechts om de drie dagen. Telkens je de haren wast, geef je ze ook een verzorging mee. Een keer per week maak je tijd voor een haarmasker. Wil je je haren echt diep voeden, breng dan voor het slapengaan een verzorgende, droge olie aan op je lokken en laat die de hele nacht inwerken. Gebruik voor je met stylingtools aan de slag gaat altijd een hittebeschermend product.

Je kunt je lokken uiteraard ook trakteren op een spa-behandeling. Want massages zijn er niet alleen voor lichaam en gezicht: na een haarmassage en -verzorging in het salon voelen je haren als herboren.

Heb je je haar permanent laten ontkrullen (Braziliaanse ontkrulling), dan is het nog belangrijker dat je je haren gehydrateerd houdt. Anders gaat je haardos er al snel dof en onverzorgd uitzien. Een verzorging op basis van proteïnen en plantaardige vitaminen is in dat geval aan te raden.

Pas op voor de zon

Net zoals je huid zonnecrème nodig heeft, moet je ook je haren beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Doe je dat niet, dan zie je je kapsel gegarandeerd in een strohoopje veranderen tijdens de zomermaanden. Hoe wapen je je haardos tegen de zon? Stop een hoedje in je koffer, draag je haar vaak gevlochten en kam het na het zwemmen niet met een borstel, maar met een breed getande kam. Daarnaast bescherm je je lokken met een spray die uv-stralen tegenhoudt als je zont/zwemt. Na het zonnen was je alle zand- en zoudresten uit je haren met een shampoo die je haren herstelt van zonneschade. Breng ook een verzorgende conditioner, spray of masker aan. Zijn je blonde haren toch lichtjes groen geworden door de chloor in het water? Was ze dan met ketchup of tomatensoep.

Wapen je haren tegen de winter

’s zomers moet je je haren wapenen tegen de zon, ’s winters tegen de koude. De bruuske temperatuurschommelingen (van een verwarmde ruimte naar de vrieskou) en het gebruik van een haardroger, beschadigen je haren en je hoofdhuid. Ook dan mag je haarverzorging niet achterwege laten. Opteer steeds voor een verzorgend gamma dat aangepast is aan jouw haartype (droog, vet, normaal, etc.).

Draag zorg voor je kleuring

Net je haren gekleurd? Vergeet ze dan niet te beschermen tegen de zon, want anders zullen je pasgeverfde lokken snel verkleuren. Vooral wie voor een blonde kleuring gaat, kijkt best uit met uv-stralen als ze een groene verkleuring wil vermijden.

Celebrityhaar

Wil je hoogglanzende lokken, net zoals de Hollywoodsterren ? Dan kun je niet zonder een droge haarolie. Zo’n olie maakt je lokken niet vet, maar laat ze wel prachtig glanzen. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op droog haar, bij de haarpunten (nooit bij de wortels!) voor een oogverblindende shine. Je kunt haarolie ook gebruiken voor het wassen, tijdens de inwerktijd van je conditioner of als nachtkuur.

Wat met etnisch haar?

Meisjes met donkere huidjes hebben specifieke haarbehoeften. Vaak zijn hun haren dikker en droger, waardoor ze erg kwetsbaar zijn. Kijk uit naar merken die een speciaal gamma voor etnische haartypes op de markt hebben. Heb je hele fijne krulletjes of kroeshaar, kies dan altijd voor een hydraterende verzorgingslijn. Semi-permament ontkrulde haren zijn vaak nog meer kwetsbaar en hebben diepe hydratatie nodig. Dan gebruik je best een masker.

En de mannen?

Stress, een gevoelige hoofdhuid of een minder goede haarhygiëne zijn de voornaamste redenen van haaruitval bij mannen. Daarom is het ook voor mannen belangrijk om niet om het even welke shampoo te gebruiken. Ook hun haren hebben behoefte aan een speciale verzorging afgestemd op hun haartype.
  

Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Zorg voor je haar: tips & tricks
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Essentiële verzorging om mooi te zijn
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden
Zo maak je een strik-dot
Alle praktische tips Beauty
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken