De wewomen nieuwsbrief
Makeover Assistent: je nieuwe look
Top 5 artikelen met score
Kroonvlecht : Ik vlecht een prinsessenkroon
Afvallen: 7 tips om je metabolisme te versnellen
Een uitgroei? Die camoufleer je zo!
Quiz: Wie zong deze grappige songteksten?
Hoe kun je hem opwinden?

Opsteekkapsels: naar de kapper voor een hippe vlecht

 - Opsteekkapsels: naar de kapper voor een hippe vlecht


Hip, übervrouwelijk en behoorlijk boho chic: ingevlochten opsteekkapsels lijken wel dé hit van het seizoen. Allemaal goed en wel, maar wie zo’n visgraatvlecht of hypertrendy vlechtenknotje feilloos wil reproduceren op het eigen hoofd, is meteen vertrokken voor een half uurtje vloeken en wanhopen. En dan vergeten we de stijve armspieren achteraf nog. Daarom zijn we liever lui dan moe, en trekken we deze maand naar onze hoofdstad voor een hip opsteekkapsel. Bestemming? Het tijdelijke kapsalon ‘Up To Do’.

Met ‘Up To Do’ openden de zussen Philippine en Emilie een pop-upkapsalon slash ‘bar à chignon’, waar je jezelf in recordtijd een hippe updo laat aanmeten. Dertig minuutjes, meer hebben de zussen (die trouwens de Waalse versie van ‘Topstarter’ wonnen) niet nodig om elk meisje een hipper hoofd te bezorgen. Het geheim van zo’n snelle coupeswitch? Bij Philippine en Emilie moet je niet langs de wastafel, want ze vlechten je droge haar meteen in. Perfect voor wie nog even snel voor die ene date een mini-makeover kan gebruiken, dus. Nog meer goed nieuws: je kunt gewoon zonder afspraak bij Up To Do binnenstappen. Voor het prijskaartje moet je het alvast niet laten: de tarieven van Up To Do hangen af van de tijd die je in de kappersstoel doorbrengt. Is je opsteekkapsel al in een kwartiertje gepiept? Dan betaal je 15 euro. Voor 20 minuten opsteekpret tel je 20 euro neer. Wie helemaal spetterend voor de dag wil komen, kan trouwens ook meteen haar make-up onder handen laten nemen.

© La coiffure féérique de Philippine d'Up To Do.
© La coiffure féérique de Philippine d'Up To Do.
Onze test
Kiezen is moeilijk, bij Up To Do. Op de ‘kaart’ spotten we het ene hippe opsteekkapsel na het andere. Sixties paardenstaart met maxi beehive? Retro bananenchignon? Boho visgraatvlecht? We geven Philippine en Emilie carte blanche. Na amper een kwartiertje mogen we alweer uit de kappersstoel. Verdict? Het avondje zetelhangen dat op de planning stond, wordt abrupt vervangen door een aperitiefje in de stad. Want met zo’n chic, ingevlochten opsteekkapsel is binnenblijven gewoon doodzonde. En als dat aperitiefje uiteindelijk een nachtje stappen wordt, zit je ook gebeiteld: ons opsteekkapsel bleef de hele nacht perfect zitten. Zo perfect dat we zelfs even overwogen om rechtop te slapen. Want afscheid nemen van je boho-chignon is moeilijk, geloof ons vrij.

Pop-upstore Up To Do, nog tot 13 juli in de Jean Stasstraat 10, 1060 Brussel. Open op woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 19 uur.

In september openen Emilie en Philippine hun eerste Beauty Atelier in het Woluwe Shopping Center.
Meer info:
www.up-to-do.be

 
  

Geef deze pagina een score: 

 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Essentiële verzorging om mooi te zijn
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden
Zo maak je een strik-dot
Alle praktische tips Beauty
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken