De wewomen nieuwsbrief
Makeover Assistent: je nieuwe look
Top 5 artikelen met score
Miele Catwalk 2012, het defilé van de Belgische mode!
Getuigenissen: Seksuele fantasieën
Les Midinettes, het eerste naaicafé in Brussel!
Rauw voedsel: een maximum aan vitaminen!
Test: Wat is het libido van je partner?

Grijze haren, haaruitval of roos? Haartips voor mannen

 - Grijze haren, haaruitval of roos? Haartips voor mannen
Net zoals wij hebben de mannen ook al eens kopzorgen over hun haren. Al zitten ze vaak met heel andere problemen, zoals haaruitval, grijze haren of roos, en zijn ze niet altijd even op de hoogte van beautytrucjes of haarbehandelingen. Wij geven de mannen alvast enkele vuistregels mee voor een knappe haardos.

De voordelen van man zijn

Mannen hoeven hun haren niet te kleuren en gebruiken zelden of nooit een haardroger. Resultaat? Hun hoofdhuid is doorgaans in topvorm. Daarbovenop moeten mannen met een kort kopje vaker langs bij de kapper, wat hun haren nog gezonder houdt. Zijn we jaloers? Neen, niet echt, want mannen kampen helaas ook met andere haarproblemen.
 

Mannen met droge en breekbare haren

Net zoals bij vrouwen is ook het haar van een man kwetsbaar door de zon, agressieve shampoos of het te vaak wassen van de haren. Makkelijk op te lossen: smeer je man een setje haarverzorgingsproducten aan dat afgestemd is op zijn haartype (vet, droog, normaal, etc.) en dat veel rijke, plantaardige oliën bevat. Leg hem uit dat een maskertje om de week wonderen zal doen voor zijn haar en dat een eigeel toevoegen aan zijn shampoo de natuurlijke talgproductie van zijn hoofdhuid in evenwicht houdt. Verander ook regelmatig van shampoo voor het beste resultaat.
 


Mannen met vette haren

Vette haren geven al snel een slordige indruk. Mannen denken vaak dat ze best hun haren wassen telkens als die vet zijn geworden. Maar: als je te vaak je haren wast, worden ze net nóg sneller vet, omdat je zo de hoofdhuid stimuleert om meer talg aan te maken. Vaak je haar of hoofdhuid aanraken zorgt ook voor sneller vet haar. Een masker of verzorging op basis van groene klei kan soelaas bieden bij vet haar, omdat je zo het overtollige talg absorbeert.

Roos

Heel vervelend, niet bepaald sexy en erg vaak voorkomend bij mannen: roos.  Roos verschijnt meestal tijdens vermoeiende, stresserende of angstige periodes. Je behandelt roos best vanaf het moment dat de witte schilfertjes de, euh, kop op steken. Best is om antiroos-shampoo af te wisselen met een gewone, zachte shampoo om de hoofdhuid niet te veel te beschadigen. Als het probleem te vaak terugkeert of niet opgelost geraakt, vraag je best raad aan een dermatoloog.
 

Haaruitval bij mannen

Stress, roken en seizoensveranderingen zijn vaak oorzaken van haaruitval. Tijdens een stresserende periode of bij het veranderen van het seizoen draag je dus best extra veel zorg voor je haren. Masseer de schedel om de bloedsomloop te stimuleren, let op je voeding (eet genoeg proteïnen, ijzer, zink en vitamine B) en gebruik verzorgende haarproducten. Was trouwens nooit je haren twee keer na elkaar en spoel de shampoo goed uit, liefst met koud water.
 

Grijze haren bij mannen

Koesteren of kleuren? Veel mannen worstelen met een dilemma als het over hun grijze haren gaat. Wij zijn niet ongevoelig voor de charmante uitstraling van een grijze man, maar de mannen zelf kijken toch net iets anders aan tegen grijs worden. Grijze haren zijn voor hen namelijk wat rimpels zijn voor ons. Als je man zijn grijze haren het liefst verstopt onder een kleuring, kiest hij best voor een kleur die net iets lichter is dan zijn eigen haarkleur. Maar: vertel hem toch maar dat meer dan zestig procent van de mannen grijze haren heeft, en dat het toch zo charmant is, mijnheer.
 
  

Geef deze pagina een score: 

Ontdek op wewomen
De mooiste kapsels van prinsessenDe onvergetelijke couture show van Lavera in Berlijn
Expert in het maken van risotto!5 recepten met Comté om je gasten te verbazen
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Essentiële verzorging om mooi te zijn
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden
Zo maak je een strik-dot
Alle praktische tips Beauty
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken