De wewomen nieuwsbrief
Makeover Assistent: je nieuwe look
Top 5 artikelen met score
DE test om te weten of je een jongen of een meisje verwacht
Kroonvlecht : Ik vlecht een prinsessenkroon
Afvallen: 7 tips om je metabolisme te versnellen
Een uitgroei? Die camoufleer je zo!
Quiz: Wie zong deze grappige songteksten?

Gezonde lokken: zo krijg je je haar weer in topvorm

 - Gezonde lokken: zo krijg je je haar weer in topvorm
Vrouwen zien hun haren het liefst mooi, verzorgd, zacht en stralend glanzend. Maar gezonde lokken krijg je helaas niet zomaar. Ontdek hoe je je haren in topvorm houdt met deze tips.

Zacht wassen
- Was je haren elke drie dagen. Was je ze vaker, dan maken ze te veel sebum (talg) aan, waardoor ze sneller vetter worden.
- Kies de juiste shampoo, aangepast aan je haren (droog, vet, gekleurd, etc.). Let er ook op dat je een shampoo gebruikt die de PH van je haren respecteert, ze hydrateert en de hoofdhuid verzacht.

De juiste gewoontes
- Maak je haren goed nat.
- Vervolgens masseer je voorzichtig een klein nootje shampoo in. Laat je haren daarna enkele minuten rusten.
- Je haar twee keer na elkaar wassen is geen goed idee, omdat het de hoofdhuid verzwakt.
- Om de beschermende film rond de haren opnieuw te herstellen, breng je een conditioner aan. Laat die net zo lang inwerken als op de verpakking staat vermeld. Wie moedig is, spoelt de verzorgende crème uit met koud water. Koud water sluit de haarschubben en levert je gegarandeerd meer glans op.
- Laat je haren vervolgens aan de lucht drogen. Als je een föhn gebruikt, dep je haren dan eerst voorzichtig door met een handdoek (niet wrijven!). Daarna föhn je op een middelmatige temperatuur. Wat betreft je borstels ga je best voor modellen met natuurlijke haren die de haarvezels respecteren.

Tips & tricks
- Wil je graag wat meer glans of wil je je lokken oplichten, meng dan het koud water waarmee je de haren spoelt met witte azijn of citroen.
- Knip je haren regelmatig om de groei te boosten.
- Breng een keer per week een masker aan om de haarvezels in de diepte te voeden.


Een ijzersterke haardos van binnenuit
Wie sterke en glanzende haren wil, moet ook deze tips in acht nemen:
- Stop de stress. Stress zorgt ervoor dat je meer talg aanmaakt, dat je last krijgt van roos of te kampen kunt krijgen met haaruitval. Om je wat meer zen te voelen, kun je beroep doen op een magnesiumkuur, want magnesium vermindert de stressgevoelens.
- Doe aan sport. Fysieke activiteit helpt het lichaam om toxines kwijt te geraken door middel van transpiratie en talg. Na de inspanning was je de haren goed om alle sporen van transpiratie te verwijderen.
- Een evenwichtige voeding versterkt de haren. Proteïnen, zink, zwavel, ijzer en vitamine B zijn de vijf voedingsbestanddelen die onmisbaar zijn voor een sterke haardos.

Tips naargelang de conditie van je haar
Je haren bezorgen je wel eens kopzorgen: soms zijn ze te vet, soms te droog of te dof. Verwen je haren dus op gezette tijden voor een mooie haardos.

- Zijn je haren vet? Vette haren worden veroorzaakt door een teveel aan talg op de hoofdhuid en in de haren.
Zo behandel je ze: om komaf te maken met vette haren is het belangrijk dat je de talgproductie normaliseert en de hoofdhuid verzorgt. Dat doe je met een verzachtende lotion. Je haren minder vaak wassen, zorgt er (tegenstrijdig genoeg) ook voor dat ze minder snel vet worden.

- Zijn je haren droog? Omdat je te weinig talg aanmaakt, gaan je haarschubben openstaan en worden je lokken droog.
Zo behandel je ze: door ze te hydrateren! De combinatie van een hydraterende shampoo en een voedend masker doet wonderen voor je droge haardos. Door je haren regelmatig (voorzichtig) te borstelen met een zachte borstel met natuurlijke haren, verdeel je de talg gelijkmatig over je lokken.

- Zijn je haren dof? De haarschubben staan open, waardoor ze het licht slecht reflecteren en ze dof lijken.
Zo behandel je ze: was je haren met een product dat glans geeft aan je haardos. Een beetje citroen of een soeplepel witte azijn toevoegen aan het laatste spoelwater verzekert je ook een mooie glans.

 
  

Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Je haar in topvorm!
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Essentiële verzorging om mooi te zijn
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden
Zo maak je een strik-dot
Alle praktische tips Beauty
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken