De wewomen nieuwsbrief
Makeover Assistent: je nieuwe look
Top 5 artikelen met score
De beste standjes in bed voor een orgasme
Onze geschenktips voor kerst: juwelen!
DE test om te weten of je een jongen of een meisje verwacht
Kroonvlecht : Ik vlecht een prinsessenkroon
Afvallen: 7 tips om je metabolisme te versnellen

Blonde haren: de beste beautytips voor blondines

 - Blonde haren: de beste beautytips voor blondines
Blond, een mythische kleur

Venetiaans blond, asblond, platinablond… de nuances blond zijn talrijk. Maar daarnaast hebben blonde lokken over de jaren heen een haast mythische status gekregen. Niet in het minst dankzij iconische Hollywooddiva’s zoals Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Diana of Scarlett Johansson.

En toch is het onderhouden van blonden lokken geen gemakkelijke klus. Een blond kapsel vraagt veel aandacht en verzorging, want niets is lelijker dan een blonde haardos die verkleurd is door pollutie, kalk, tabak of blootstelling aan de zon.

Blond, een kleur om te onderhouden

Welke verzorgingen kies je het best om je blonde haardos het mooist in de kijker te zetten: onze tips voor blonde lokken.

Pas de verzorging aan je haartype aan: zijn je lokken droog? Gekleurd? Heb je highlights? En er is keuze zat: je vindt aardig wat maskers, verzorgingsproducten en shampoos voor blonde lokken. Haast elk merk heeft in de loop der jaren een gamma speciaal voor blondines ontwikkeld. Die verzorgingen zijn erop gericht om de blonde haren te herstellen en de haarvezels te beschermen. En dat is ook nodig, want blonde haren zijn erg kwetsbaar voor beschadiging van buitenaf, denk maar aan zeewater, chloor of zon.

Make-up voor blondines

Make-up en blondines… het is een delicate combinatie. Daarom passen ze liever voor te felle kleuren of te opvallende make-upstijlen.

Mooier is een natuurlijke of nude look. Uiteraard hangt de keuze voor je make-up ook samen met je huidtype, de kleur van je ogen en je teint. Daarom is het belangrijk om te ontdekken welke kleuren je haren, teint en je ogen mooi laten uitkomen. Koude tonen staan vaak erg mooi bij blondines.

Kledij kiezen als blondine: welke kleur staat je mooi?

Net zoals bij make-up, mogen blonde vrouwen zich ook op vestimentair vlak niet alles veroorloven. Niet alle kleuren staan immers mooi bij blonde haren. Of je nu een lichte of een donkere huid hebt, de kleuren van je kledij moeten ook mooi staan bij de tint van je haar.

Blondines met een lichte huid geven de voorkeur aan blauw, grijs, groen, kaki, donkerrood en zwart. Andere kleuren vermijd je dan weer liever. Oranje, geel en beigetinten staan minder mooi bij blondines met een lichte huid, net zoals heel bleke kleuren.

Heb je blonde haren en een donkere huid, dan geef je eerder je voorkeur aan bruinen, beigetinten, groenen, roodtinten en zelfs oranje. Minder mooi bij jouw huid- en haartype zijn marineblauw, wit, zwart of wijnrood.

Kapsels voor blondines

Kort, lang, gekruld of glad, blond past haast bij elk type kapsel. Ben je van nature geen blondine en wil je overstappen op blond, pas je beter wel op. Een natuurlijk resultaat met veel kleurnuances is moeilijker te bereiken als je een kort kopje hebt.

Balayage of ontkleuring?

Wil je van haarkleur veranderen ? Heb je zin in een blond kapsel, maar heb je het nog nooit gedurfd? Onze tips!

Of je nu om een balayage, highlights of een ontkleuring vraagt, weet dat het oplichtende ingrediënt in deze drie gevallen hetzelfde is. Wil je een natuurlijk resultaat, dan ga je best voor een balayage. Voor de kleuring bestaan er drie technieken: permanente chemische kleuring, tijdelijke kleuring of natuurlijke kleuring.

Van een donkere kleur overstappen op blond is niet ongemogelijk. Een echte brunette kan zichzelf transformeren in een blondine, als ze maar enkele stappen opvolgt. Ze begint best met een oplichtende behandeling op de lengten. Drie à zes maand later volgt dan stap twee: het oplichten van de rest van het haar tot de gewenste kleur bereikt is. Daarna hangt alles af van de tint blond die gewenst is.

Ben je nog niet zeker of je mooi zult staan met blonde lokken? Kies dan voor een tijdelijke kleuring. Hoe dan ook: twijfel niet. Laat je bijstaan door je kapper en samen vinden jullie vast wel de haarkleur die het mooist bij je staat.
 
  

Score:3/5 
Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Beauty- en kapseltips voor blondines
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Essentiële verzorging om mooi te zijn
Hoe kies ik mijn antirimpelcrème?
Goede gewoonten om je huid jeugdig te houden
Zo maak je een strik-dot
Alle praktische tips Beauty
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken