Recepten zonder gluten

 
Glutenallergie
Glutenallergie

In België lijden naar schatting 55.000 mensen aan coeliakie, of een glutenallergie, maar slechts weinigen zijn er zich van bewust. De ziekte komt voor wanneer het immuunsysteem geen gluteneiwit kan verdragen. Om geen last te hebben, moeten coeliakiepatiënten alles vermijden waar gluten in zit en hun eetgewoontes veranderen zodat ze in goede gezondheid verkeren. 

Ze moeten ook afwisselen tussen voedingswaren die van nature uit geen gluten bevatten zoals groenten, vlees, vis, suiker, eieren, melk en yoghurt. Dan is er nog een verschil tussen voedingswaren die mogelijks gluten bevatten, zoals vervaardigde producten, crèmes, beslag en flans, en waarvan je op het etiket moet nakijken of de producten het eiwit bevatten, en voeding afkomstig uit gluten zoals granen die verboden zijn voor coeliakiepatiënten. 

Steeds meer merken leveren producten zonder gluten op de markt om te beantwoorden aan een groeiende vraag van de bevolking. Omdat de ziekte dus steeds vaker voorkomt, hebben we enkele glutenvrije receptjes gevonden die zeker in de smaak zullen vallen. Sla je vanavond al aan het koken? Geef deze pagina een score: 


Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
4 oplossingen om snel af te vallen aan je buik
Lekker licht koken doe je zo
Water drinken: goed voor lichaam en geest
10 minuten fitness per dag
Alle praktische tips Conditie
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken