Home / Conditie / Gezondheid

6 lekkere recepten die goed zijn voor mijn huid

by Marlies de Pape ,
6 lekkere recepten die goed zijn voor mijn huid© aufeminin.com

We kunnen het niet genoeg herhalen: antioxidanten zijn goed voor je lichaam. Fruit, groenten, wit vlees en zelfs chocolade staan op de lijst van voeding die essentieel is voor ons welzijn en onze schoonheid. Maar hoe maak je een maaltijd klaar met veel antioxidanten zonder uren achter het fornuis te staan? We hebben twee gemakkelijke menu's opgesteld waar zowel je heupen als je smaakpapillen blij mee zullen zijn.

Dit seizoen heb je besloten om je lichaam weer in eigen hand te nemen. Gedaan met junk food en vet eten dat niet goed voor je is, je wilt zorg dragen voor je lichaam. De eerste stap? Verander je voeding en eet voldoende antioxidanten. Chocolade, avocado's, druiven, asperges... Veel lekkere ingrediënten stromen over van deze weldoende molecules. Ze elimineren het teveel aan vrije radicalen in je lichaam en vergemakkelijken de natuurlijke regeneratie van je cellen. Als je veel antioxidanten eet, zal je huid minder snel verouderen en bewapen je je tegen stress en vervuiling. Essentiële eigenschappen voor je huid. Je gezicht zal je dankbaar zijn!

Menu # 1: Avocado met garnalen, kip met amandelen en chocolade-frambozentaart

Als het water je al in de mond loopt, is dat meer dan normaal. In tegenstelling tot wat je zou denken, staat gezond eten niet gelijk aan flets eten. Dit menu levert het bewijs.

Avocado met garnalen en pompelmoes © Jupiter
Avocado met garnalen en pompelmoes
See album

Avocado met garnalen en pompelmoes
Ingrediënten: 2 avocado's, 1/2 citroen en 1 pompelmoes, 150 g gepelde garnalen, 2 eetlepels mayonaise, paprikapoeder, sla.
Bereiding: snij de avocado in twee en verwijder de schil. Probeer deze wel niet te beschadigen omdat je alles hierin zal opdienen. Snij de avocado in stukjes en pers de halve citroen erover uit. Versnij de pompelmoes en meng met de avocadostukjes, garnalen, mayonaise en een snuifje paprikapoeder. Proef en kruid eventueel bij, doe alles in de avocadoschil en dien fris op op een bedje van sla.

Kip met amandelen
Ingrediënten: 4 kipfilets, 2 eetlepels sojasaus, gember, 140 g amandelen, een ui en een teentje look.
Bereiding: pel en versnipper de ui en het teentje look. Doe alles in een pan met 2 eetlepels olijfolie en voeg de kip toe die je in reepjes hebt gesneden. Laat 5 minuten bakken. Rooster de amandelen 3 minuten in een pan, voeg de sojasaus en 2 koffielepels gember toe. Laat 5 minuten stoven en dien op met Chinese noedels.

Chocolade-frambozentaart
Ingrediënten: 100 g room, 100 g zwarte chocolade, 100 g zachte boter, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 rol zanddeeg en 200 g frambozen.
Bereiding: verwarm de oven voor op 210° en beboter je taartvorm. Leg het zanddeeg erin en prik er enkele keren in. Steek 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Laat de room in een pan opkoken met het cacaopoeder. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Voeg dan de zachte boter toe en roer voorzichtig. Leg de frambozen op het zanddeeg en giet het chocolademengsel erover. Overstrooi met cacaopoeder en dien koud op.

Menu #2: Zalmsalade met druiven, heekfilet op een bedje van asperges en erwtjes, chocoladefondue

En het tweede menu waar je net zo verlekkerd op zal zijn: je zal nooit meer zonder recepten bomvol antioxidanten kunnen.

Salade gerookte zalm met druiven en rozijnen © aufeminin.com
Salade gerookte zalm met druiven en rozijnen
See album

Gerookte zalmsalade met druiven en rozijnen
Ingrediënten: 50 g rozijnen, 4 plakjes gerookte zalm, 1 tros witte druiven en 1 tros blauwe druiven, 12 Parijse champignons, frambozenazijn, olijfolie en 200 g sla.
Bereiding: laat de rozijnen weken in warm water. Snij de druiven in twee en haal de pitten eruit. Pel dan de champignons en snij ze in twee. Doe enkele blaadjes sla in vier glazen, leg er wat druiven op, enkele uitgelekte rozijnen, champignons en reepjes zalm. Geef smaak met vinaigrette (olijfolie en frambozenazijn) en dien koud op!

Heekfilet met asperges en erwtjes
Ingrediënten: 4 heekfilets, 1 bundel witte asperges, 250 g erwtjes, 1 rode espelette peper, een teentje look en platte peterselie.
Bereiding: spoel, pel en bind de asperges vast. Laat ze 15 tot 20 minuten gaarkoken in water met een beetje bicarbonaat. Kook ook de erwtjes 10 à 15 minuten. Snij de paprika in dunne reepjes, plet de look en hak de peterselie. Bak de heekfilets in een pan (3 minuten aan elke kant) met olijfolie. Zet het vuur dan wat lager en laat nog 5 minuten garen zodat de vis zijn sap lost. Als er niet genoeg vocht is, kan je een beetje witte wijn toevoegen. Zet het vuur terug wat hoger en giet langzaam de olie in de pan. Roer zachtjes in de pan tot je een emulsie krijgt. Voeg de peper, look, peterselie, erwtjes en asperges toe en laat nog 5 minuten stoven. Proef en dien warm op.

Chocoladefondue
Ingrediënten: 400 g zwarte chocolade, 30 cl room en fruit naar keuze. Wij raden citrusvruchten aan omdat hun frisheid mooi contrasteert met de zoete chocolade en ze bovenaan de lijst staan van voedingswaren die veel antioxidanten bevatten.
Bereiding: schil en snij de vruchten in hapklare stukjes en schik ze in een ruime schotel. Hak de chocolade in stukjes en laat de room opkoken. Zet dan het vuur af, voeg de chocolade toe en roer goed. Laat smelten en zet tien minuten later je fondue weer zachtjes op. Smullen maar!

Meer op wewomen.be:
Beautyrecepten voor een gezonde huid
Onze caloriearme recepten
Rauw voedsel: een maximum aan vitaminen

Marlies de Pape
you might also like