Home / Mode / Fashion and me

De must haves van de perfecte fashionista in 2016

by Isabelle Bontridder ,
De must haves van de perfecte fashionista in 2016© iStock

De mode komt en gaat, de trends worden gemaakt en ongedaan gemaakt. Binnen enkele weken begint er weer een nieuw jaar. En,…fashionista’s die we zijn, dit is de ideale gelegenheid om de nieuwste gadgets aan te schaffen. Wat zijn de absolute must have gadgets in 2016? Welke haarsnit kiezen we nu? Dit zijn de must haves van 2016 die je dringend moet aanschaffen. ​

Summary
  1. · De knielaarzen
  2. · Een smartwatch
  3. · Een bobkapsel
  4. · Een aansluitende halsketting
  5. · De mocassins
  6. · De wet-hairlook
  7. · Nepbont

De knielaarzen

In 2016 durven we de knielaarzen aan. De laars die tot boven de knie gaat. We kiezen bij voorkeur een matte, daim of zacht lederen. We dragen ze niet te strak om de benen slanker te laten lijken. De knielaars is een sterk en sexy stuk. Om niet vulgair over te komen, dragen we ze met ruim zittende kledingstukken. We vermijden de puntige tips en te hoge hakken. Dit is elegantie.

Array

Een smartwatch

Een echte must have in 2016, de smartwatch is hét trendy accessoire bij uitstek. Je kan je berichten checken en je kan je aanmelden op de sociale netwerken. We verkiezen een design horloge, met een knappe metallic en minimalistische afwerking. De smartwatch Samsung GEAR S2 is een van de onvermijdelijke trendy accessoires van 2016. Meteen aan te schaffen.

Een bobkapsel

Voor een trendy look ga je in 2016 voor een bobkapsel. Gemakkelijk te onderhouden en volledig in de mode, de bob kan bij elk haartype en laat ieder gezicht tot zijn recht komen. Je kan kiezen voor een gekrulde bob, wilde bob, retro bob, … Voor elk wat wils. Om het strakke aspect van de bob wat te verzachten, zorgen we voor een rechte of zijwaartse pony.

Een aansluitende halsketting

Het juweel dat je meteen moet aanschaffen in 2016? De aansluitende halsketting. De jaren ’90 komen terug. Iets dat 20 jaar geleden door iedere vrouw werd gedragen, overspoelt opnieuw de podia. Kleine tip: vermijd te lange of te grote oorringen: het zou een beetje overladen kunnen worden.

De mocassins

Voor een chique stadslook gaan we in 2016 voor een zwarte lederen mocassin. Het zijn echte it-Shoes, en passen dus niet alleen bij de bourgeoisie. Ze zijn waanzinnig trendy: de platte mocassins kunnen worden omgetoverd tot een 100% rock’ n roll-look. We kunnen ze combineren met een slimjeans, een los T-shirt of enkele zilveren juwelen. Om het volledig preppy te maken, combineren we de mocassins met een plooirok. Succes gegarandeerd!

De wet-hairlook

De wet-hairlook is een trend voor de winter van 2016. Hij werd op alle podia van de Fashion Week in New York gespot. Het principe: nat haar volledig naar achteren gekamd. De “net uit het zwembad” –look gecombineerd met een sexy en verfijnde stijl. Het voordeel? De wet-hairlook is supermakkelijk te doen. Maak je haar goed nat en doe dan droge olie op enkele lokken. En hup, klaar is kees.

Nepbont

Karl Lagerfeld zei ooit: «Je kan chique niet vervalsen, maar je kan wel chique zijn met nepbont». In 2016 is niets minder waar. Nepbont is hét trendstuk van het moment. Het geeft een excentrieke toets aan je look. We kiezen voor nepbont aan de kragen en de mouwen van onze kledij. Let wel op dat het niet vulgair wordt. De mantel met nepbont wordt bij voorkeur met een jeans en laarsjes gedragen.

En jij, voor welke must have zal jij zwichten?

Isabelle Bontridder
you might also like