Koken? Kaas van gegeten!

 
Gevulde aubergines
In dit artikel
Gevulde aubergines

Gevulde aubergines brengen zon op je bord. Ze zijn makkelijk te bereiden en ogen nog mooi ook. Bij wijze van afwisseling presenteren we je graag een vegetarische versie met rijst en tomaten, maar uiteraard kun je dit gerecht ook klaarmaken met gehakt.

Bereiding: 45 minuten
Gemakkelijk
Voor 4 personen
 
Ingrediënten
4 kleine aubergines
3 lente-uitjes
200 g kerstomaatjes
150 g gekookte rijst
1 sjalot
1 lookteentje
4 soeplepels olijfolie
1 soeplepel geconcentreerde tomatenpuree
1 soeplepel fijngehakte verse oregano
100 g geraspte Emmenthaler van Vache Bleue®
Zout en peper van de molen
  
Bereiding
1.      Verwarm de oven voor op 180°C.
2.      Maak de aubergines schoon en snijd ze in de lengte in tweeën. Verwijder het vlees met een mes of een lepel tot op 1 cm van de rand. Spoel het goed af onder koud water en dep voorzichtig droog. Hak het fijn.
3.      Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne schijfjes. Spoel de tomaten en droog ze af, verwijder de stengel en snijd ze in schijfjes.
4.      Pel de sjalot en hak ze fijn. Laat ze gedurende vijf minuten in twee soeplepels olijfolie aanstoven met de aubergine. Voeg indien nodig een beetje water toe.
5.      Meng de auberginebereiding met de lente-uitjes, de tomatenpuree, de oregano en de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
6.      Vul de uitgeholde aubergines met het mengsel. Leg daarop de tomatenschijfjes en bestrooi met geraspte kaas. Leg de gevulde aubergines in een ovenschotel, overgiet met een scheutje olijfolie en laat gedurende ongeveer 25 minuten bakken in de oven. Dien op met geroosterd brood en yoghurt-munt saus. 
 
Slimme tip
Geen tijd om te koken? Je kunt deze aubergines gerust op voorhand klaarmaken en ze dan de dag zelf een half uurtje voor etenstijd in de oven stoppen (op 180°C).


Lifestyleredactie
16/09/2013
Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Koken? Kaas van gegeten!
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 24/11/2017
Tips & tricks
Je feesttafel versieren
De ideale wijn bij het juiste gerecht
De techniek van verven ‘met veegeffect’
De juiste kleur vinden voor bij mij thuis
Alle praktische tips Lifestyle
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken