>
>

Haricot Magique, het eerste kindercafé van België

 
Haricot Magique, het eerste kindercafé van België
Haricot Magique, het eerste kindercafé van België

Ober, een papfles met melk, graag! Haricot Magique, het eerste kindercafé van België heeft net zijn deuren geopend in Brussel.

Deze kleine roosgroene cocon is ideaal voor een namiddagje uit met het gezin. De infrastructuur van het café is aangepast aan het onthaal van ouders met hun kinderen en dus ook kinderwagens, anders dan in andere horecazaken. Dit initiatief maakt het sociale leven van jonge families heel wat eenvoudiger. We ontmoetten het duo Audrey en Laurent, oprichters van Haricot Magique.


Wat is een kindercafé precies?

Haricot Magique is een plaats die aangepast is aan de noden van ouders met jonge kinderen. Het is op hetzelfde ogenblik een winkel waar je materiaal voor kinderverzorging, speelgoed, decoratie en kleding vindt, en het is ook een ruimte waar je kunt genieten van iets lekkers en een half uurtje of langer tot rust kunt komen. Voor de kinderen is er een hoek met een kinderpark, speelgoed en grote kussens en voor de ouders is er plaats om even op adem te komen, iets te drinken, een hapje te eten en eventueel iets te kopen in de winkel. 


Van waar komt het idee voor dit kindercafé?


Een gelijkaardig concept bestaat al in Frankrijk, Duitsland en Spanje, maar het is een première in België. Ik moet eraan toevoegen dat er best wat vraag was naar een kindercafé in ons land!

Het idee is eigenlijk geboren uit meerdere conclusies. Aan de ene kant is er een gebrek aan plaatsen waar families, en dus ouders en hun kinderen, samen naartoe kunnen gaan. Via onze bvba Haricot Magique waren we al actief in de kinderwereld, en meer bepaald in het geven van tips aan ouders in hun dagelijkse taken. We hebben ook ervaring met een onlineshop, die ons eigenlijk heeft aangemoedigd tot het openen van een plaats waar mensen ook echt naartoe kunnen.


Mamaredactie
17/11/2012
Geef deze pagina een score: 

Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
De navelstreng
Twee maanden zwanger
Een maand zwanger
Kan jij de eerste tekenen van een zwangerschap herkennen?
Alle praktische tips Mama
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken