Niyona: Belgisch artisanaal leer: conceptstore Brussel

 
Niyona of Belgisch artisanaal leer
Niyona of Belgisch artisanaal leer

Het lijkt erop dat de omgeving van de Lakenstraat binnenkort een stevige upgrade gaat krijgen.
Het potentieel is er inderdaad: neem een centraal gelegen wijk waar je gemakkelijk te voet of per metro geraakt. Voeg daar kleine, traditionele huisjes en een kosmopolitische sfeer aan toe, en je bent er! Je hebt een hipstermagneet.

Niyona, een eigentijdse conceptstore, vindt daarom perfect zijn plaats in deze omgeving. Of je nu klant wordt of niet, een beetje leven en bedrijvigheid in de Lakenstraat is in elk geval goed nieuws.

Voorstelling van de winkel: zodra je binnenkomt, word je richting de Verenigde Staten gekatapulteerd, naar de coole sfeer van Portland. Aan de muren hangen houten peddels met de uiteinden in het geel, wit, blauw of rood geschilderd. Om er even met de kano tussenuit te knijpen à la Moonrise Kingdom van Wes Anderson, is dit ideaal.

Je beschikt er eveneens over alle spullen om slag te leveren in het uitgestrekte Westen, alsof je in Easy Rider meespeelde: ronkende motoren, scheersets en boeken die uitnodigen om erop uit te trekken. We raden je trouwens 'A Map of the World' aan.

Stop daar nog al het nodige bij voor een begenadigd wielrenner, inclusief verlokkelijke leren zadels en we eindigen dan, laat ons eerlijk blijven, met de handtassen...

Goed nieuws: veel modellen zijn uniseks, wat erop neerkomt dat de ontwerpen elegant en sober zijn. Deze geniale leerbewerking is handwerk in al zijn pracht (waarvan het bewijs wordt geleverd met een zicht op het atelier in de kelderverdieping).

Nu hoef jij het alleen nog te ontdekken: op de volgende pagina's van dit dossier, laten we jou genieten van onze selectie. Daar gaan we!

Meer info:
Niyona - Hello James
Lakenstraat 86
1000 - Brussel

http://niyona.be/
http://www.hellojames.me/

Fotografie: copyright Remy Peeters


Moderedactie
21/11/2013
Geef deze pagina een score: 

Overzicht van het artikel Niyona of Belgisch artisanaal leer
 
Artikel Orakel
Je artikel van de dag
Laatst op wewomen… 05/01/2018
Tips & tricks
Hoge hakken voor beginners
Go short: shortjes met zomerse flair
Het juiste rokje voor elk figuur
Kledingmaten omrekenen: welke maten komen overeen?
Alle praktische tips Mode
 

Volg ons...

... in je mailbox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op wewomen.
  OK
... op sociale netwerken